Hadde Marcus og Martinus vunnet MGP?

Foto: PhotoAnnaR CC BY 4.0 DEED

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Nå skal jeg foreta en tankelek, svaret på det spørsmålet jeg stiller vil man aldri kunne få svaret på, men å spekulere på hva svaret kunne ha blitt kan jo være gøy.

Tilfeldighetene skal ha det til at våre venner fra det lille tettstedet Trofors, som de som har kjørt E6 gjennom Nordland dermed har kjørt gjennom, tok pokalen med seg hjem og for første gang representeres Sverige helt og holdent av «utlendinger» som artister selv om jeg vil tro at danserne sikkert har det svenske statsborgerskapet i orden.

M & M fikk faktisk samme poengsum til sammen som Loreen fikk i fjor, men mens fjorårets vinner-artist vant med en margin på 39 poeng slo de unge herrene Gunnarsen til med en margin på hele 73 poeng så får tiden vise om det er ett godt tegn eller ikke, foreløpig har deres seier ikke gjort store utslag på oddsen, men her vet vi jo at mye vil skje når vi blar om til mai på kalenderen vår.

Men, tilbake til min lille tankelek, noen har reagert på at Norges mest kjente tvillinger stiller i den svenske uttakningen og ikke i den norske så hva tror jeg hadde skjedd hvis de hadde stilt med denne låten i MGP og ikke i Mello?

Tror vel først at det hadde blitt tatt imot med stor glede hvis det var i MGP at «Unforgettable» hadde vært en av bidragene og jeg tror vel at de enkelt hadde tatt seg til finalen, til det er de såpass store og har såpass stor fanbase i Norge som akkurat den delen av MGP-jobben hadde vært grei skuring.

Dog tror jeg vel at de hadde møtt ganske hardere motstand i finalen enn den de endte med å få i den svenske finalen og jeg er rett og slett ikke sikker på om de hadde vunnet i det hele tatt.

La oss først forestille oss hvordan deres nummer hadde sett ut med den verktøykassen NRK stilte til rådighet for å lage MGP i år, i den manglet som kjent helt avdelingen for LED-skjermer og det var det en god del av på det nummeret vi så vinne i Sverige.

Kan vel tenke meg at det hadde blitt en god del blinkende lys og kanskje noen skjermer det de tallene vi så hadde svirret rundt, eventuelt kunne de ha gjort som det ble gjort under nummeret til Gåte at vi så noen filmsnutter med disse tallene, like imponerende hadde det muligens ikke blitt.

Det som artistene gjorde på scenen, både de som sang og de som danset synes jeg vel ikke var veldig imponerende, så det tror jeg kunne vært gjort minst like på av NRK om de hadde vært ansvarlig for dette showet.

Noe av det mest dansemessig imponerende jeg har sett i år er vel de to som danset sammen med KEiiNO, det kaller jeg dans på et høyt nivå, det M & M sine dansere foretok seg var på det normale nivået for dans i vår kjære konkurranse, i det nummeret var det vel total-pakken som imponerte mest og til slutt er det vel egentlig det som teller mest.

Tilbake til låten, sånn stilmessig vil jeg si at den slektet kanskje mest på låten til Margaret Berger som kom på en 6.plass bare, en veldig synth-basert rytmisk låt med velkoreografert dans som et hovedelement i fremføringen og vel akkurat den typen musikk har sjelden gjort det spesielt bra i MGP har det vel?

Jeg tror vel derfor at M & M virkelig skulle ha fått kjempe om seieren hvis de hadde deltatt i MGP, spesielt hvis ikke sceneshowet deres hadde vært like imponerende i en norsk finale som vi så det var i den svenske finalen.

Jeg tror vel muligens at de hadde tapt, ikke minst mot Gåte, men kanskje også mot KEiiNO siden jeg tror mange av de som stemte hadde ment at de to bidragene hadde vært bedre enn det M & M hadde klart å vise frem på en MGP-scene.

Heldigvis får vi aldri svar på dette siden vi nå Gåte som hvis de kvalifiserer seg til finalen vil møte M & M der og det er jo ikke første gang to norske artister møtes til en vennskapelig batalje på en ESC-scene, bare for 2 år siden møttes som Subwoolfer og Amanda Tenfjord i samme type kamp og den kampen tapte de som representerte Norge, tror dere det skjer igjen i år?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien