ESC Norge vurderer: Tsjekkia

Aiko : Foto - @tshine.photo

I vår nye artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte, og første land ut, er Tsjekkia.

Hvert år pleier vi i ESC Norge å vurdere låtene som skal delta i Eurovision. Vanligvis har disse blitt presentert som en samleartikkel når det nærmer seg Eurovision. I 2024 gjør vi derimot en ny vri. Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne).

Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Aiko med låten «Pedestal» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MANDY – 2 POENG – «Denne fremstår som et kaos på scenen, virkelig slitsomt å både se og høre på. Studioversjonen av låta er helt grei, men her er det MASSE forbedringspotensial til Eurovision.»

ENDRE – 1 POENG – «Årets NEI fra meg. Jeg hørte denne låta først via Spotify og tenkte, ja, den var jo litt kul. Helt til jeg såg livefremførelsen. Her tror jeg årets sisteplass er i år. Det er rotete, masete og rett og slett skuffende fra Tsjekkia i år. Hilsen en som pleier å elske Tsjekkia i Eurovision-sammenheng.»

MARIE – 3 POENG – «Helt enig med Endre her! Synes låten er kul, men live er det kaos, dårlig vokal og en koreografi som etter min mening ikke stemmer overens med budskapet i teksten. Skjønner ikke hva artisten prøver på her.»

KNUT OLAV – 7 POENG – «Jeg digger låten! Liveframføtinga er ikke bra, men fra desember til mai er det mulig å gjøre noe med det. Rytmen og drivet i låten er meget bra!» 

TONE MARIA – 3 POENG – «Låten i studioversjon er ikke så aller verst, men live versjonen er masete og skrikete»

CHARLOTTE – 2 POENG – «Studioversjonen er ikke så ille, men live trekker den dårlige vokalen fryktelig mye ned. Håper hun får orden på det til Malmø. Inntil videre: 2 poeng.»

JONATHAN – 2 POENG – «Lite originalt, og høres ut som Olivia Rodrigo fra wish. Nei takk.»

ANITA – 2 POENG – «Nei Tsjekkia er på bærtur i år. Dette er banantwist så det holder. Støy og rar melodi. 2 poeng»

MAGNUS – 1 POENG – «Dette er ikkje bra. Masete, heseblesende og slitsomt. Nei takk.»

ESC NORGES DOM: 2,56 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Tsjekkia2,56

Hvor høyt setter du Tsjekkia på din pidestall? Følg med i morgen, da er det Frankrike sin tur!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien