ESC Norge vurderer: Frankrike

SLIMANE - Foto: Ismael Nebchi

I vår nye artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte er Frankrike.

Hvert år pleier vi i ESC Norge å vurdere låtene som skal delta i Eurovision. Vanligvis har disse blitt presentert som en samleartikkel når det nærmer seg Eurovision. I 2024 gjør vi derimot en ny vri. Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne).

Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Slimane med låten «Mon Amour» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MANDY – 10 POENG – «En kjempefin ballade og Slimane synger fantastisk med masse innlevelse! Denne kan komme til å stå ut, i et år med så mye tempo. En av mine personlige favoritter!»

ENDRE – 5 POENG – «En ballade som verken gir meg mye eller lite. Jeg synes Frankrike kjører safe nå. Dog kommer det nok til å skille seg ut i et balladefattigt år. Hører Slimane kan å synge, men skulle ønske det gjorde noe mer med meg!»

MARIE – 7 POENG – «Det er deilig med en ballade som denne i virvaret av helt andre type låter blant årets bidrag. Jeg er ikke i tvil om at sceneshowet blir flott, så jeg gleder meg til å se den skinne i mai. Likevel synes jeg refrenget er for forutsigbart og gjenkjennelig. Første gang jeg hørte låten gjettet jeg meg korrekt til stort sett hele melodiføringen i refrenget.»

KNUT OLAV – 5 POENG – «Dette blir litt for mye fransk klisjé for meg. Fantastisk vokalist som bærer låten, men dette har jeg hørt mange ganger før derfra.»

TONE MARIA – 4 POENG – «Jeg er glad i franske ballader, men denne gangen treffer det meg ikke i det hele tatt. Slimane er en god vokalist, men låten kjeder meg.»

CHARLOTTE – 8 POENG – «En flott og kraftig ballade som virkelig skiller seg ut i år med så mange uptempo låter.»

JONATHAN – 12 POENG – «En av mine soleklare favoritter i år. Så fransk som man får det, og det på en god måte! Føler jeg sitter på en gatekafé ved Eiffeltårnet og spiser baguette.»

ANITA – 12 POENG – «Elsker Frankrike! Elsker hans lidenskap og patos, det er perfekt. Enig med Endre at de kanskje kjører litt safe, men dog. Fransk amour er aldri feil.»

MAGNUS – 10 POENG – «Deilig stemme og en nydelig melodi. I årets noget merkelige felt, kommer denne til å skille seg ut på en positiv måte.»

ESC NORGES DOM: 8,11 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Frankrike8,11
2.Tsjekkia2,56

Er France en av dine amours? Følg med i morgen, da er det Luxembourg sin tur!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien