ESC Norge vurderer: Luxembourg

TALI - Foto: RTL Luxembourg

I vår nye artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte er årets gledelige gjensyn, nemlig Luxembourg. Ryktene sier at låta og showet skal få en revamp, men vi velger fortsatt å vurdere Talis opptreden i den nasjonale finalen.

Hvert år pleier vi i ESC Norge å vurdere låtene som skal delta i Eurovision. Vanligvis har disse blitt presentert som en samleartikkel når det nærmer seg Eurovision. I 2024 gjør vi derimot en ny vri. Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne).

Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se TALI med låten «Fighter» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MANDY – 5 POENG – «Så gøy at Luxembourg gjør comeback!! Denne er fengende, men blir litt vel heseblesende mot slutten. Tali kan i hvert fall synge! Med litt justeringer inn mot Eurovision tror jeg denne kan havne sånn omtrent midt på treet.»

ENDRE – 5 POENG – «Gøy med at Luxemburg er tilbake! Dette var nok ikke min favoritt i deres nasjonale finale da jeg føler denne låta kunne vært tatt ut fra en finale på slutten av 2000-tallet. Uansett, Tali er en kul dame – og kan overraske også, men har noen steg å gå også.»

MARIE – 12 POENG – «Dette var min soleklare favoritt blant låtene til Luxembourg og fortsetter å være en favoritt i Eurovision. Den er fengende, spennende og gøy! I motsetning til Frankrike er denne låten helt ulikt noe jeg har hørt tidligere og den overrasket meg svært positivt på første lytt. En musikalsk reise jeg ikke aner hvor tar meg, og jeg elsker det! Håper de gjør antrekkene enklere og mer fargerike i Malmø. Svart ble for hardt, både for Tali og låten.»

KNUT OLAV – 8 POENG – «Kul melodi og den eneste låten som ga meg noe ekstra i den nasjonale finalen. Tali synger bra og for en gammel Luxembourgfan fra gammelt av er jeg mer enn fornøyd med comebacket.»

TONE MARIA – 8 POENG – «Jeg liker at låten kombinerer både fransk og engelsk tekst. En ung og frisk låt, men som også er veldig «typisk» Eurovision.»

CHARLOTTE – 5 POENG – «Synes det er flott at Luxembourg er tilbake. Tidvis fint og fengende dette her, men den når ikke helt opp hos meg.»

JONATHAN – 8 POENG – «En låt jeg elsket ved første lytt, og som raskt ble en favoritt. Men så ble jeg samtidig fort litt lei. Spent på hvordan revamp’en blir.»

ANITA – 7 POENG – «Herlig comeback fra Luxembourg. Låta fenger og har mange fine elementer.»

MAGNUS – 6 POENG – «Jeg er så glad at Luxembourg valgte å kjøre full pupp med nasjonal finale når de først skulle bli med på moroa igjen. Låta og vokalen er helt OK. Tali virker å ha litt overtenning, hun må jobbe med pusten og hun trenger en ny makeup…»

ESC NORGES DOM: 7,11 poeng

PlasseringLandPoeng
1. Frankrike8,11
2. Luxembourg7,11
3.Tsjekkia2,56

Er Luxembourg den du fighter for i år? Følg med i morgen, da er det Slovenia sin tur

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien