ESC Norge vurderer: Slovenia

Raiven - Foto: Tjaša Barbo / eurovision.tv

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte har to sjuendeplasser som sine bestenoteringer; vi skal nemlig vurdere Slovenia

Hvert år pleier vi i ESC Norge å vurdere låtene som skal delta i Eurovision. Vanligvis har disse blitt presentert som en samleartikkel når det nærmer seg Eurovision. I 2024 gjør vi derimot en ny vri. Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne).

Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se RAIVEN med låten «Veronika» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

ENDRE – 10 POENG – «Slovenia er også tilbake med en fantastisk låt, kanskje en av sine beste etter min mening! Minner meg om en slovensk Lady Gaga! Selv om jeg ikke helt forstår, er jeg med på dette!»

MARIE – 12 POENG – «Fantastisk! Den har det meste av det jeg ser etter i en ESC-låt: Språket, variasjonen, vokalen, kraften, mystikken, ESC-faktoren og budskapet.»

KNUT OLAV – 3 POENG – «Dette er en låt jeg ikke finner ut av. Den forsøker hardt, men det blir bare nesten hele veien. Rotete er den også.»

CHARLOTTE – 4 POENG – «Henger ikke helt med på denne. Blir litt lite spennende, selv om vokalen er god!»

JONATHAN – 3 POENG – «Ikke så mye å si om denne. Gir meg tilnærmet nada niks. Kjedelig forsøk på noe Lady Gaga-aktige greier.»

MAGNUS – 4 POENG – «Jeg vil så veldig gjerne elske denne, men dessverre blir det for kjedelig. Med en artist som Raiven er låta en missed opportunity.»

TONE MARIA – 8 POENG – » En stilig låt jeg liker veldig godt! Jeg liker at den er både litt mørk, mytisk og dramatisk.»

MANDY – 5 POENG – «Det hjelper lite med stødig vokal når jeg ramler av halvveis. Her skjer det alt for mye rart og melodien blir litt borte for meg. Håper denne begynner å gi mening når vi ser hele pakken på scenen i Malmö, men akkurat nå holder det bare til midt på treet og 5 poeng herfra.»

ESC NORGES DOM: 6,13 poeng

PlasseringLandPoeng
1. Frankrike8,11
2. Luxembourg7,11
3.Slovenia6,13
4.Tsjekkia2,56

Stor spredning i poengene der altså. Er Slovenias låt din Veronika? Følg med i morgen, da er det Irland sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien