ESC Norge vurderer: Italia

VANT: Angelina Mango - Foto: RAI

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte er landet som motbeviser teorien om at man trenger en opptreden i semifinalen for å gjøre det bra. ESC Norge vurderer: Italia

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Angelina Mango med låten «La Noia» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MANDY – 10 POENG – «Italia tikker av de fleste boksene, som vanlig. Her er det masse originalitet, innlevelse og ikke minst kvalitet. Angelina eier scenen og jeg blir helt bergtatt av hennes tilstedeværelse og attitude. Jeg syns kanskje refrenget blir en anelse masete, men det er så mye annet som veier opp her, så det blir allikevel 10 poeng herfra!»

TONE MARIA – 10 POENG – «Veldig kult med kvinnelig vokalist fra Italia igjen! Jeg synes låten er skikkelig fengende, og jeg liker den kraftfulle energien i vokalen og fremførelsen til Angelina Mango»

MAGNUS – 10 POENG – «Denne har vokst veldig på meg og har tatt meg med på en reise fra å ikke skjønne bæret, til konstant nynning. Jeg elsker at Italia endelig sender en kvinnelig artist og jeg håper Europa ikke er like trege i oppfatningen som meg, dette er nemlig knall»

ENDRE – 5 POENG – «Jeg har skjønt at denne låta har blitt en hype. Personlig synes jeg denne låta er litt masete og litt vel påtvunget sang. Nyter ikke dette i år. Og da med sammenligning fra de siste årene der Italia har vært veldig solide!»

JONATHAN – 12 POENG – «Uten tvil blant de som kjemper om seier i år. Rå vokal, det er skarpt, det er fengende, det er moderne og samtidig tradisjonelt og det er allsangvennlig!»

CHARLOTTE – 10 POENG – «Italia leverer kvalitet, som alltid!»

KNUT OLAV – 6 POENG – «I år er jeg ikke 100% med på Italiatoget. Ikke for det, det er en fengende gladlåt, men for meg oser den litt lettvekter.»

MARIE – 12 POENG – «Angelina Mango er en enestående dyktig artist som leverer denne låten med energi, innlevelse, attitude og en enorm musikalitet. Og det gjør hun live, kveld etter kveld under Festival di Sanremo. Hun trenger ikke et storslått sceneshow i Malmø for å nå høyt. Bare la henne stå alene på scenen med kameraene tett på hennes fortryllende utstråling, så kan hun vinne hele sulamitten.»

ESC NORGES DOM: 9,38 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2.Ukraina8,63
3. Frankrike8,11
4. Luxembourg7,11
5.Slovenia6,13
6.Irland6,0
7.Latvia4,88
8.Tsjekkia2,56

Og med det har vi en ny leder i ESC Norges uoffisielle vurdering. Er Italia din favoritt, eller får du noia? Følg med i morgen, da er det Litauen sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien