ESC Norge vurderer: Litauen

Foto: E. Blaževič / LRT

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte er landet som de siste årene har fått rikelig med telefonstemmer fra Norge. ESC Norge vurderer: Litauen.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Silvester Belt med låten «Luktelk» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MANDY – 8 POENG – «Skikkelig fengende og kul låt fra Litauen! Går og nynner på den rett som det er! «

TONE MARIA – 10 POENG – » Utrolig fengende låt! Denne må jo bli en slager på dansegulvet! Den blir kanskje litt for repetativ til å få 12-er fra meg, men den kommer til å ligge høyt på rangeringslista mi over årets låter fram mot Eurovision.»

MAGNUS – 3 POENG – «Denne skjønner jeg ikke helt hvorfor er så populær som den er. Blir bare sliten og stressa jeg. Rytmene i refrenget redder det litt før det blir for meget. Hvorfor har han på seg en neseklype av aluminium?»

JONATHAN – 8 POENG – «Likte den egentlig ikke første gang jeg hørte den, men så har den sneket seg fram. Nå er den blant de jeg har høyt oppe. Likevel noe som mangler, uten å vite hva.»

CHARLOTTE – 7 POENG – «Beaten er så bra her. Fin vokal også, men liker den hakket bedre i studioversjonen. Etter et par litt labre år etter The Roop, er Litauen tilbake igjen med en kul låt.»

MARIE – 8 POENG – «En låt som løftes live. Litt kjedelig og repeterende bare å lytte til, men veldig kul live! At den er på litauisk er utelukkende positivt!»

KNUT OLAV – 7 POENG – «Kul og fengende poplåt, av de bedre i den klassen i år. Men savner litt egenart.»

ENDRE – 10 POENG – » Digger det her. Her er det en beat som er så kul. Litauen er oppe og nikker igjen.»

ESC NORGES DOM: 7,63 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2.Ukraina8,63
3. Frankrike8,11
4.Litauen7,63
5. Luxembourg7,11
6.Slovenia6,13
7.Irland6,0
8.Latvia4,88
9.Tsjekkia2,56

Er du fan av Litauen, eller velger du som Silvester og venter på noe bedre? Følg med i morgen, da er det Tyskland sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien