ESC Norge vurderer: Tyskland

Isaak - Foto: NDR/Valentin Ammon

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte har kommet sist de to foregående årene. ESC Norge vurderer: Tyskland.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se ISAAK med låten «Always On The Run» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MANDY – 3 POENG – «Tror denne hadde vært finere om den ble skrelt ned til benet og presentert i en mye mer organisk versjon? Overprodusert til det punktet hvor man i siste del av låta nesten ikke kan høre ISAAK lenger. Selve melodien gir meg heller ikke noe.»

TONE MARIA – 7 POENG – «Jeg synes dette er en kraftfull og fengende låt. Jeg liker veldig godt energien og tilstedeværelsen til Isaak, men den «knurrete» måten han synger «run» på innimellom kan bli litt for voldsom.»

MAGNUS – 8 POENG – «Det er kanskje ikke det mest nyskapende, men samtidig synes jeg låta står frem som forfriskende i årets kaos av rariterer. Jeg elsker stemmen til Isaak.»

JONATHAN – 1 POENG – «Tyskland er svært sjeldent blant mine favoritter. Det er de heller ikke i år. Det er ikke det at sangen i seg selv er så dårlig, men den er så innmari kjedelig. Hater også måten han synger på, at man «growler»/skriker gjør det ikke imponerende.»

CHARLOTTE – 6 POENG – «Velprodusert og fengende, og god vokal. Samtidig blir det en låt som ikke fester seg veldig. Usikker på om den vil skille seg nok ut blant de andre bidragene i år.»

KNUT OLAV – 7 POENG – «Isaak synger meget bra i en låt som jeg jevnt over liker godt. Refrenget blir litt klisjéaktig, en følelse av å ha hørt det før. Versene derimot viser både låtens styrke og Isaaks styrke som vokalist.»

MARIE – 8 POENG – «Vers og pre-chorus er det beste med denne låten. Melodien, rytmikken og dynamikken sitter som skudd, og jeg synes Isaak fremfører det utmerket! Refrenget lever ikke helt opp til forventningene etter en god oppbygging. Savner noen høyere toner og mer variasjon. Det tar seg opp på slutten med broen og refrenget sammen. Tror dette blir bra i Malmø!»

ENDRE – 2 POENG – «Jeg blir alltid fascinert når jeg tror at en nasjonal finale har truffet gull, men velger noe i den helt andre retningen. Tysklands nasjonale finale ble en av disse for meg i år. Hørt det før, overprodusert og redd for at dette går rett i glemmeboka. Tyskland viser ikke at de ønsker å vinne i år dessverre.»

ESC NORGES DOM: 5,25 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2.Ukraina8,63
3. Frankrike8,11
4.Litauen7,63
5. Luxembourg7,11
6.Slovenia6,13
7.Irland6,0
8.Tyskland5,25
9.Latvia4,88
10.Tsjekkia2,56

Løper du til eller fra ISAAK og låten «Always On The Run»? Følg med i morgen, da er det våre naboer i sør sin tur, nemlig Danmark.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien