ESC Norge vurderer: Danmark

Foto: Lasse Lagoni / DR

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte har ikke greid å kvalifisere seg til finale siden før pandemien. Blir det finale i år? ESC Norge vurderer: Danmark

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se SABA med låten «SAND» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

TONE MARIA – 6 POENG – «Låten er fin og Saba synger godt, men jeg synes det hele blir litt uinteressant. Det blir litt for pent og pyntelig og ordinært. Det skal sies at jeg synes pre-choruset er er veldig flott da!»

MAGNUS – 10 POENG – «En super poplåt i mine ører. Denne nynner jeg mye på og Saba synger utrolig bra! Jeg krysser fingrene for dansk finaleplass i år.»

CHARLOTTE – 6 POENG – «Fengende låt, men får samtidig litt følelsen av å ha hørt den før.»

KNUT OLAV – 6 POENG – «En låt som jeg først følte var anonym, så livnet den til da jeg fikk den live, men nå er jeg blitt litt smålei den fordi den blir for mye standard poplåt.»

MARIE – 5 POENG – «En flott låt som jeg tror endelig kan skaffe Danmark en finaleplass igjen! Saba står støtt i formidlingen live, men stemmen hennes synes jeg er anstrengt på de høyeste tonene i refrenget både i studioversjonen og live. Det virker som hun må ta veldig hardt i for å nå dem. Det gjør at jeg ikke kan nyte låten så godt som jeg skulle ønske, og trekker veldig ned.»

MANDY – 6 POENG – «Denne virker veldig kjent, uten at jeg klarer å sette fingeren på hvilken låt den minner meg om. Saba synger bra og nummeret passer fint til sangen, skulle bare ønske det kom bedre frem på skjermen. Om SVT filmer nummeret bedre i Malmö kan den kanskje bli en smule mer interessant, men akkurat nå er den danske pakken midt på treet for meg.»

JONATHAN – 12 POENG – «Utvilsomt blant mine favoritter i år. Kald nordisk elektronisk pop, med noe varmt over seg samtidig. Kan ikke huske sist jeg likte en låt fra Danmark så godt!»

ENDRE – 5 POENG – «En låt som har vokst litt på meg i det siste, men da fra bunn til middelsikte. Synes Danmark har tapt seg de siste årene, og nå begynner pilen så vidt å gå opp. Føler låta kanskje er litt vel overprodusert, men om Saba treffer kan det bli skikkelig bra!»

ESC NORGES DOM: 7,0 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2.Ukraina8,63
3. Frankrike8,11
4.Litauen7,63
5. Luxembourg7,11
6Danmark7,0
7.Slovenia6,13
8.Irland6,0
9.Tyskland5,25
10.Latvia4,88
11.Tsjekkia2,56

Blir det finale på danskene i år, eller har de bygget et hus på sandgrunn? Følg med i morgen, da er det Polen sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien