ESC Norge vurderer: Portugal

Iolanda - Foto: RTP

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte synger sjelden på andre språk enn sitt eget! ESC Norge vurderer: Portugal.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Iolanda med låten «Grito» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MAGNUS – 12 POENG – «En av mine store favoritter i år! Et fantastisk sceneshow som bygger opp rundt en kul beat. Dette er en låt som overrasker meg, samtidig som den er veldig portugisisk. Hvordan kan en så rolig låt virke uptempo? Rosinen i den portugisiske pølsa er Iolandas stemme, som passer låta helt perfekt. Heia Portugal!»

MARIE – 2 POENG – «Uff, nei! Melodien i refrenget til Portugal er så fryktelig irriterende at jeg nesten river av meg håret i frustrasjon! Er det noe jeg hater i musikk, så er det når enkle og korte sammensetninger av toner gjentas og gjentas og gjentas etter hverandre. Det er så mye fint ved denne opptredenen, som Iolandas stemme og noen virkelig vakre harmonier. Men alt går i tusen knas når siste halvdel av refrenget leverer disse deprimerende, gjentagende tonene.»

ENDRE – 2 POENG – «I år er Portugal og jeg ikke helt på lag.»

MANDY – 5 POENG – «Dette er jurymat, spesielt i et år med så mye up-tempo og «fjas». Iolanda synger så fint, men låta får jeg ikke helt taket på. Liker versene ganske godt, men det faller litt sammen i de svært repetitive refrengene. Plusspoeng for nummeret, det fungerer godt og løfter låta.»

TONE MARIA – 4 POENG – «Iolanda synger flott, men låten gir meg lite. Når jeg ser opptredenen kjenner jeg at jeg skulle gjerne likt låten bedre, for jeg synes det er et interessant nummer visuelt sett.»

JONATHAN – 6 POENG – «Portugal er et spennende land i ESC, og stiller som regel med noe som skiller seg ut. Ikke en stor favoritt som treffer meg stort, men likevel fin i miksen.»

KNUT OLAV – 8 POENG – «Den rolige neddempa oasen som årets Eurovision trengte. Vanligvis ikke en låt jeg hadde hatt høyt oppe, men i årets felt er denne rett og slett en deilig ørevarmer.»

ANDERS – 5 POENG – » Dette er som en naturvin. Ikke helt umiddelbar og som minner om mye annet. Men som vokser jo mer jeg lytter. Likevel bare til et visst punkt. Det blir litt for tungt og ensformig til at jeg noengang vil elske den. Men nysgjerrig på den blir jeg.»

CHARLOTTE – 4 POENG – «God vokal, men jeg får ikke helt tak på låten. Det blir dessverre litt kjedelig.»

ESC NORGES DOM: 5,33 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7.Kroatia7,22
8. Luxembourg7,11
9.Danmark7,0
10.Slovenia6,13
11.Irland6,0
12.Armenia5,63
13.Portugal5,33
14.Tyskland5,25
15.Latvia4,88
16.Albania4,67
17.Malta4,63
18.Tsjekkia2,56

Skriker Portugal vinner i dine ører? Følg med i morgen, da er det Moldova sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien