ESC Norge vurderer: Sverige

Unforgettable – Marcus & Martinus - Prøver Melodifestivalen, torsdag - Foto: Stina Stjernkvist/SVT

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte tangerte i fjor Irlands rekord med sju seiere. ESC Norge vurderer: Sverige.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Marcus og Martinus med låten «Unforgettable» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

KNUT OLAV – 4 POENG – «Selve låten er det stikk motsatte av tittelen, forglemmelig og lettfordøyelig EDM-pop som jeg har hørt så uendelig mange ganger før. Sceneshowet er av ypperste merke, men dette er altså en låtkonkurranse. Og da blir det 4 poeng.»

TONE MARIA – 12 POENG – «Jeg har aldri vært noe stor fan av M&M, men dette liker jeg veldig godt, jeg synes låten er skikkelig kul og fengdende! Opptredenen i Melodifestivalen viser at gutta er sterke artister, og jeg liker veldig godt produksjonen av både låta og opptredenen de hadde i Melodifestivalen. Jeg synes det er litt stas at vi får et ekstra lite stykke Norge i Sverige i år.»

MAGNUS – 7 POENG – «Helt klart den beste låta i årets Mello, men det sier nok dessverre mer om hva Melodifestivalen har blitt, enn låta i seg selv. Et fantastisk sceneshow redder en helt OK+ låt. Vokalen er også helt OK. Jeg kan sette pris på de suggererende rytmene.»

JONATHAN – 8 POENG – «Synes nok Air var hakke vassere som låt. Men opptreden er noe av det bedre som er levert. Gutta er kule og leverer varene. Tror likevel Sverige nok en gang har gått i fella og sendt noe som blir for «generisk» for folk.»

CHARLOTTE – 8 POENG – «Synes dette er en kul låt, og gutta synger veldig bra!»

ANDERS – 6 POENG – «For meg er det forstyrrende at låta helt og holdent er bygget på beaten og «hooken» i Faithless sin låt «Salva Mea» fra 1995. Uten at det gjør det til plagiat. Så minner opptredenen mer om en musikkvideo enn en opptreden med relasjon til publikum.»

MARIE – 8 POENG – «Sceneshowet er enormt kult og løfter låten mange hakk. Jeg liker låten også, men den er ingen tolver. Det sies jo at Eurovision er en låtkonkurranse, men hvis man egentlig ikke skal ta sceneshowet med i betraktningen, kunne man like gjerne hatt konkurransen over radio. For meg er det en live musikkonkurranse. Låten og sceneshowet er likestilt. Er låten knall, men vokalen/showet/formidlingen dårlig, ingen stemme fra meg. Og omvendt. Sverige leverer en ok+ låt med et spektakulært sceneshow og god live vokal. Dermed ganske bra med poeng.»

ENDRE – 7 POENG – «At gutta vant i Sverige synes jeg var stas, og låta er kul. Liker beaten, men synes den blir litt vel overprodusert. Synes også at låta ikke er bedre enn Air, noe som trekker dette ned. Kult sceneshow og kostymer!»

ESC NORGES DOM: 7,5 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Aserbajdsjan7,88
6.Litauen7,63
7.Sverige7,5
8.Storbritannia7,43
9.Belgia7,29
10.Polen7,25
11.Kroatia7,22
12.Georgia7,14
13.Luxembourg7,11
14.1Danmark7,0
15.Serbia7,0
16.Nederland6,25
17.Slovenia6,13
18.2Irland6,0
19.Kypros6,0
20.3Australia5,78
21.Østerrike5,78
22.Armenia5,63
23.Portugal5,33
24.Tyskland5,25
25Spania5,0
26.Latvia4,88
27.Albania4,67
28.Malta4,63
29.4San Marino4.0
30.Hellas4,0
31.Island3,78
32.Moldova3,44
33.Tsjekkia2,56
34.Finland2,44
35.Estland1,67
1) Danmark har en tolver, Serbia ingen 2) Irland har flere åttere enn Kypros 3) Australia har en tolver, Østerrike ingen 4) San Marino har en tolver, Hellas ingen

Blir Marcus og Martinus uforglemmelige i årets Eurovision, eller vil de gå i glemmeboka? Følg med i morgen, da skal vi vurdere det siste bidraget vi har valgt å vurdere i år, nemlig Norge!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien