ESC Norge vurderer: Norge

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» har vi gjennom våren presentert våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Vi er nå kommet til det siste bidraget av låtene vi har valgt å vurdere for i år. Vi skal til landet som har rekorden når det kommer til antall sisteplasser i finalen. ESC Norge vurderer: Norge.

Dere har gjennom våren vil dere fått presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12). Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen. Vi vil også komme med litt tanker rundt låten og enkelte av oss har også tippet på hvordan vi tror det kommer til å gå med Gåte i Malmö.

Hør og se Gåte med låten «Ulveham» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

KNUT OLAV – 12 POENG – «Jeg er så stolt over bidraget vårt i år at jeg holder på å sprekke. Helt ærlig snakka, dette synes jeg er den klart beste låten i årets Eurovision., og under MGP i Trondheim Spektrum rørte Gåte meg til tårer der jeg satt i arenaen. Om den vinner skal jeg ha usagt, men jeg både drømmer om det og håper på det. 12 poeng, og tipper 3. plass og pallen. Og sjølsagt blir Gåte de best plasserte norske artistene!»

TONE MARIA – 8 POENG – «Gåte og Ulveham er ganske langt unna min musikksmak, og det er ikke en låt jeg setter på for å høre på, men jeg ser likevel den store kvaliteten i låta. Jeg synes det er veldig gøy og spennende at vi har sendt Gåte til Eurovision i år, det er et unikt og kraftfullt bidrag! Og den stemningen og energien som Gåte skapte i Trondheim Spektrum var helt utrolig å få oppleve!»

ANDERS – 12 POENG – «Dette tok tid for meg å «ta inn». Men dette er musikalitet, originalitet og styrke i en pakke. Låta resonnerer med en urkraft inni meg, og som jeg trengte da jeg var veldig syk i februar da låta kom. Den treffer de den skal treffe, så gjenstår det å se om det er mange nok.»

JONATHAN – 10 POENG – «Lenge siden jeg har hatt så stor tro på et norsk bidrag som i år! For et fantastisk sceneshow og live-levering. Gunnhild synger som en gud! Trekker 2 poeng fordi den ikke er så allsangvennlig og for at den kan være litt vanskelig å svelge for noen.»

MARIE – 12 POENG – «Gåte med «Ulveham» er jeg ordentlig stolt over at representerer Norge i Eurovision! Det er originalt, norsk og en helt fantastisk og fabelaktig låt! For ikke å snakke om det magiske sceneshowet! Under MGP var jeg helt sikker på at hvis Gåte vant, ville Norge gå av med seieren i Eurovision. Selv om oddsen sier noe annet, står jeg fortsatt ved det. Jeg har troen.»

ENDRE – 12 POENG – «Jeg tror jeg ALDRI har vært så stolt av et bidrag som Norge har sendt. Det er så på tide at Norge sender Gåte, og som fan siden de starta på tidlig 2000-tallet så kan jo ikke det her bli noe bedre. Elsker låta, elsker sjangeren, elsker det autentiske norske i dette. Dette er noe eget!»

CHARLOTTE – 10 POENG – «Ulveham skilte seg jo veldig ut i årets MGP. Sterk låt, og sterk vokal. Jeg får gåsehud hver gang de kommer til det siste refrenget. 10 poeng! Synes det er vanskelig å spå plassering, dette er en type låt som ikke appellerer til alle, men håper på topp 10.»

MAGNUS – 12 POENG – «Det irriterer meg alltid når man gir sitt eget land full pott. Og tro meg, jeg har null problem med å slakte Norge når det kommer til Eurovision. Når det er sagt; Jeg elsker bidraget til Gåte! Endelig viser vi at vi tør å sende noe som er polariserende. Nydelig vokal og super melodi. Også på norsk da dere! Jeg får Go_A-vibber, og det er absolutt ikke feil. Jeg velger å ha trua på at dette kommer til å gå veldig bra! Jeg tror dessverre det blir for sært til at vi vinner, og jeg satser på at Gåte ender på en sjetteplass i Malmö.»

ESC NORGES DOM: 11 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Norge11
2.Italia9,38
3.Sveits9,25
4.Ukraina8,63
5.Frankrike8,11
6.Aserbajdsjan7,88
7.Litauen7,63
8.Sverige7,5
9.Storbritannia7,43
10.Belgia7,29
11.Polen7,25
12.Kroatia7,22
13.Georgia7,14
14.Luxembourg7,11
15.1Danmark7,0
16.Serbia7,0
17.Nederland6,25
18.Slovenia6,13
19.2Irland6,0
20.Kypros6,0
21.3Australia5,78
22.Østerrike5,78
23.Armenia5,63
24.Portugal5,33
25.Tyskland5,25
26.Spania5,0
27.Latvia4,88
28.Albania4,67
29.Malta4,63
30.4San Marino4.0
31.Hellas4,0
32.Island3,78
33.Moldova3,44
34.Tsjekkia2,56
35.Finland2,44
36.Estland1,67
1) Danmark har en tolver, Serbia ingen 2) Irland har flere åttere enn Kypros 3) Australia har en tolver, Østerrike ingen 4) San Marino har en tolver, Hellas ingen

Med fare for at det foreligger et visst bias, endte Norge i siste sekund med å skyve Italia ned fra førsteplassen. Hvordan tror du det går med Gåte i årets Eurovision? Er vi alt for navlebeskuende og på bærtur? Fortell oss i kommentarfeltet på vår Facebookside.

Vi i ESC Norge vil med dette takke dere for at dere har vært med oss på denne nedtellingen mot Eurovision 2024. Det er nå 15 dager igjen til det braker løs i Malmö, men før den tid er det hauger av prøver og arrangementer som vi selvfølgelig skal dekke for dere. Prøvene starter allerede til helgen! Her er det bare å henge på – Heia Gåte!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien