Gåtes første prøve i Malmø

Foto: Sarha Louise Bennett / Eurovision.tv

I går satte den norske delegasjonen kursen mor Malmø og allerede i dag står Gåte på scenen og har sine aller første prøver i Malmø arena. Her kan du lese mer og se bilder fra den første prøven til Norge.

Gåte har selv uttalt at de beholder mye av det vi fikk se i Melodi Grand Prix, men lover justeringer:

– Det vil komme noen endringer, som vil pakke ut låten enda bedre. Vi kommer ikke eksempelvis til å hive på flammer på scenen, bare fordi det er vanlig i rockelåter. Alle virkemidlene vi bruker skal brukes for å fortelle historien vår. 

Dette sa Gåte til TV2 den 22. mars.

Dette sies om Gåtes prøve fra livebloggen til eurovision.tv på reddit:
Vi får hele den mørke, hekseaktige stemningen, veldig lik Gåtes opptreden i Melodi Grand Prix, men nå i episk Malmø-skala. En lav, sakte-spinnende plattform med noen steiner og trær, som et goth-terrarium, støttet av skummel virvlende grafikk, massevis av atmosfæriske lasere og grønne lyskastere.

I dag har Gunnhild på seg mørkegrønne vide bukser med en matchende topp som er designet for å se ut som hun har blader vevd over den ene skulderen. I det siste refrenget kaster Magnus gitaren høyt opp i luften, for så å fange den, akkurat slik det ble gjort i MGP.

Dette er en av de vanskeligere forestillingene å beskrive i dag fordi det er ren atmosfære – en blanding av dunkende trommer, vokal som vokser og Gåte som gir alt!

I siste gjennomkjøring får vi mye lav virvlende tåke på scenen.

Under bildene på Eurovisions offisielle Instagram-konto skriver Gåte:
– That was the soundcheck of our lives 🖤🔥

Se bildene fra Norges første prøve:

Fra bildene kan det se ut til at det blir noe rødt lys i tillegg til det blågrønne. I et av bildene kan vi også se at lysboksen fra taket har blitt senket ned. Vi kan også se masse energi fra bandet, og ikke minst en meget høytsvevende gitar!

Her kan du se videoklipp av Gåtes prøve

Etter Gåte var ferdig med sin første prøve på ESC-scenen i Malmö, tikket følgende beskjed inn til oss:

«Om prøvene gikk bra? Her har armpelsen fått jobbe. La oss ringe Språkrådet for å få innført nyordet Gåtehud. Kombinasjonen Gåte, en svært kompetent delegasjon og et svensk TV-team i verdensklasse lover godt for det endelige resultatet. Vi har en hel del jobb igjen å gjøre, men vi er i rute for å skape den magien og kraften Gåte og Ulveham fortjener. Hele det norske teamet hilser. Topp stemning i Malmö!»

Stig Karlsen

Vi takker for hilsen, og ønsker hele det norske teamet LYKKE TIL!

Norges neste prøve finner sted på fredag 3. mai klokken 13.40. I andre prøve vil vi, via klipp på YouTube, få se et glimt av hvordan TV-bildene vil bli.
Gåte har i dag annonsert at den offisielle musikkvideoen til Ulveham også slippes fredag 3. mai.

Rettelse: I artikkelen skrev vi først at pressen får se prøve nr 2 i sin helhet, men dette viser seg å ikke være tilfellet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien