Fjerde prøvedag i Malmø

Foto: Corinne Cumming / Eurovision.tv

I dag har landene fra andre halvdel av semifinale to øvd for første gang i Malmø Arena, deriblant de norske representantene fra Gåte.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp på Tiktok utover ettermiddagen og kvelden, samt noen bilder på eurovision.tv.

10.30: Først ut var Dons fra Latvia:

Latvia serverer en enorm sirkulær rekvisitt på 3-4 meter i diameter – den er hul (Hollow), så Dons fremfører første halvdel av sangen stående inne i den. Den hverken beveger seg, snurrer eller lyser opp, men den skaper et virkelig kraftig visuelt fokuspunkt på scenen.

Dons har på seg en kongeblå, ermeløs buksedress, og han støttes av en LED-vegg med forsiktig pulserende lys. Lyseffektene er faktisk veldig smarte – mange saktegående blå spotlights i versene som slår inn i mye lysere, hvitere lys i refrenget. De føles som søkelys, og det gir hele fremføringen en skikkelig fin stemning.

Se videoklipp fra Latvias første prøve her

11.10: neste ut var San Marino og MEGARA:

MEGARA er fortsatt i den rosa og svarte pelsen vi så på Una Voce per San Marino, men i et litt annet design, nå med sebrastriper. LED-veggen viser en rosa og svarte animasjoner med skumle trær og drager som føles som en eventyrhistorie – det hele føles morsomt, oppløftende og særs høylytt.

Man ser en litt uvanlig danserutine som kanskje ikke er vanlig innenfor rocken, men MEGARA er definitivt her for å underholde – det er til og med et øyeblikk på slutten hvor Kenzy tar av seg pelsen for å avsløre et nytt antrekk med rosa PVC og dinosaurrygg. Det meldes også at flamenco dancebreaket fra den offisielle videoen har blitt med til Malmö, med MEGARAS to dansere som kaster pelsfrakkene for å avsløre skjelettbodyer og pelsstøvler.

I siste gjennomkjøring blir det røyk og flammekuler, med en enorm brennende finish. Hvis du har billetter til arenaens ståplasser bør du kle deg for varmt vær.

Se videoklipp fra San Marinos første prøve

11:50: Så var det Nutsa Buzaladze fra Georgia sin tur:

Vi vet fra prepartyene at Nutsa har en kraftfull vokaler, og hun har definitivt med seg sangstemmen til Malmø. Hun starter alene på scenen på en hevet sokkel, under et rødt lys og støttet av rød, røykfylt grafikk. På slutten av det første verset får hun følge av fire mannlige dansere i svarte skjorter – det hele er en veldig polert, høyenergisk danserutine med LED-grafikk som bygger gjennom sangen til gnistrende flammekuler.

Nutsas kostyme er en skinnende gull-minikjole og støvler. Hun bommer ikke på en eneste tone, til tross for den energiske sansen.
I siste gjennomkjøring meldes det om SÅ. MANGE. FLAMMER!!

Se videoklipp fra Georigas første prøve

12.30: Belgia og Mustii var nestemann ut:

Denne fremføringen bringer mye av den intense, saktebyggende stemningen vi så i den offisielle videoen, med en sirkel av mikrofoner på en røykfylt plattform som sakte snurrer, og masse overskyet grafikk på veggen og gulvet. Mustii har på seg en åpen hvit skjorte med en edelstensbelagt topp under som fanger arenalyset – det gir Nord-Makedonia 2021 vibber, men mer glamrock og mindre discoball.

Mot slutten flytter Mustii seg fremover på scenen og løfter taket i arenaen – backing vokal for denne sangen er et opptak av hundrevis av Eurovision-fans, så det er i høy grad et United By Music-innslag. De dunkende trommene på slutten vibrerer gjennom arenagulvet til du kjenner det i brystet – definitivt et annet hold pusten-øyeblikk fra i år.

Se videoklipp av Belgias første prøve her

14.10: Så var det klart for Estland og 5MIINUST x Puuluup:

En liten merknad til Eurovision-faktanerdene der ute: Denne sangen har den lengste enkeltspråklige tittelen i Eurovision-historien! (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi, som oversettes til «vi vet (virkelig) ikke noe om (disse) stoffene».

Bandet ser veldig stilige ut i svarte dresser med varierende lengde på ermene. Hele fremføringen er en berusende og gledelig blanding av dunkende beats, tradisjonelle talharpe-melodier og 5MIINUST x Puuluup aerobic-dans.

Også er kubene fra taket nede. De lyser opp med mer grafikk som endrer farge gjennom fremføringen for å matche LED-veggen bak. Et skikkelig neonkube-ekstravaganza, og mye moro.

Se videoklipp fra Estlands første prøve

14.50: Eden Golan og Israel var neste til å øve:

På scenen har vi dagens andre store sirkulære rekvisitt – den er i samme stil som Latvias, men mindre. Den lyser opp med neon og har en innebygd vindmaskin. Den har også stiger på hver side, så den kan brukes som støtte for fem dansere – tre menn, to kvinner – som tar sin komplekse, moderne danserutine fra rundt sirkelen til fronten av scenen.

Dansernes kostymer er off-white og grå, for å komplementere Edens lange svevende kjole. Hele fremføringen har samme uttrykk som den offisielle videoen – og som du forventer for en sang som heter Hurricane, har LED-veggen mange virvlende farger. Dagens andre store ballade, med stor vokal til å matche låten.

Se videoklipp fra Israels første prøve

15.30: Norske Gåte var de neste til å innta scenen:

Vi får hele den mørke, hekseaktige stemningen, veldig lik Gåtes opptreden i Melodi Grand Prix, men nå i episk Malmø-skala. En lav, sakte-spinnende plattform med noen steiner og trær, som et goth-terrarium, støttet av skummel virvlende grafikk, massevis av atmosfæriske lasere og grønne lyskastere.

I dag har Gunnhild på seg mørkegrønne vide bukser med en matchende topp som er designet for å se ut som hun har blader vevd over den ene skulderen. I det siste refrenget kaster Magnus gitaren høyt opp i luften, for så å fange den, akkurat slik det ble gjort i MGP.

Det meldes at dette er en av de vanskeligere fremføringene å beskrive i dag fordi det er ren atmosfære – en blanding av dunkende trommer, vokal som vokser og Gåte som gir alt!

I siste gjennomkjøring får vi mye lav virvlende tåke på scenen.
Les egen sak om Norges første prøve.

Se videoklipp fra Norges første prøve

16.10: Og helt til slutt var det Nederland og Joost Klein sine prøver:

Fans av Joost vil være henrykte over at hans karakteristiske dansebevegelser og gigantiske blå skulderputer har blitt med til Malmö, sammen med en keyboardspiller kledd som en fluffy blå og gul fugl – antagelig for å representere både EU-flagget, men også praktisk repeterende Sverige. LED-veggen er en manisk visuell omvisning i tekstene, og det hele er tre minutter med smittende danseenergi, med Joost flankert på scenen av to dansere i hvite treningsdresser.

Se videoklipp fra Nederlands første prøve

Galleri fra fjerde prøvedag:

I morgen er det andre gjennomkjøring for alle landene i første semifinale. Prøvene starter klokken 10.30 og holder på til 17.45.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien