Dette skjer i semifinale 1!

Foto: Peppe Andersson / eurovision.tv

Den fineste uka i året er godt i gang, og i kveld er det duket for første semifinale – her får du alt du trenger å vite om kveldens event.

Svenskene sparer ikke på kruttet og har kun de beste bitene i twistposen tilgjengelig når det er Eurovision. I kveld braker det løs med semifinale en, og alle hjerter gleder seg til det hele sparkes i gang av veteranen Petra Mede og nykommeren Malin Åkermann. Vel, nykommer som programleder i hvert fall.

Det er 15 land, pluss tre av de fem store, som deltar i kveld, og som kjent er det kun 10 som går til lørdagens finale. Det er kun de som er med i semien som kan stemme, pluss Tyskland, Storbritannia og Sverige – samt «resten av verden» som kan stemme online.

Det er ikke bare de respektive lands stjerner som skal skinne i kveld, i kjent stil skal også tidligere Eurovisionstjerner fremføre sine låter fra Eurovision, samt egen musikk. I kveld får vi se Eleni Foureira (Kypros 2018), Eric Saade (Sverige 2011) og Chanel (Spania 2022) lyse opp scenen . Produsent og manusfofatter Edward af Sillén sier dette om artistene de har invitert til å synge:

«Vi ønsker å kickstarte årets utgave med et stort popnummer som viser Sveriges enorme kjærlighet til denne konkurransen og demonstrerer hvordan vi alle er United by Music. Tre fantastiske liveartister fra hvert hjørne av Eurovision, som kanskje ikke har vunnet gullet, men som vant publikums hjerter. «

Chanel på Turquoise Carpet, 2022. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Som pauseinnslag har SVT fått inn legenden selv, Johnny Logan – som er godt kjent som to ganger vinner som artist, og en gang som låtskriver.

Kveldens rekkefølge er:

 1. Kypros
 2. Serbia
 3. Litauen
 4. Irland
 5. Storbritannia
 6. Ukrania
 7. Polen
 8. Kroatia
 9. Island
 10. Tyskland
 11. Slovenia
 12. Finland
 13. Moldova
 14. Sverige
 15. Azerbijan
 16. Australia
 17. Portugal
 18. Luxembourg.

Og hvor kan du se det hele sier du? De fleste ser på lineær-tv og på nrk.no kan du se det hele med Marte Stokstad som kommentator. Er du ikke i nærheten av en tv, kan du se det via youtube.com

Vi kan dessverre ikke stemme i kveld – men vi kan ønske lykke til til våre venner i Finland og Island!

Foto: RÚV – Mamma Lú
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien