Godlåter fra Eurovision-sesongen: 30 – 21

Foto: Jorge Carmona - RTP

Dette er et blogginnlegg og representerer kun Knut Olav Halseths mening og smak om låtene i årets sesong.

30. Noan – Te echo de – Spania

Benidorm Fest hadde sine høydepunkter også i år, og et av de var for meg Noan med denne fengende og fyrrige låten. Litt hes vokal gir låten et ekstra piff, og jeg har vansker med å sitte stille når jeg hører på denne låten her!

29. Andi Tanko – Herë pas here – Albania

Det var mye kvalitetsrock i Festivali i Kënges denne gangen, og Andi Tanko var en av de som bidro med mye trøkk. Men i låtens rolige partier viste han også en fin følsomhet i sin vokal, samt at den herlige gitarsoloen selvsagt var på plass. Da ble dette en meget bra totalpakke.

28. Clockwork Creep – Empty – Litauen

Jeg ble glad da oppsettet i Litauen kom, og jeg så at det avantgardistiske rockebandet Clockwork Creep var med igjen etter at de tok meg med hud og hår med Grow for to år siden. Godt hjulpet av juryen var de i år svært nær finaleplass med denne kule låten her, og jeg håper at de ikke gir seg før de får en velfortjent finaleplass nasjonalt. Dette er ikke den mest umiddelbare rockelåten, men ved hjelp av en særegen vokalist som løfter låten blir dette en solid totalpakke.

27. Zalvarinis – Gaudé Véjai – Litauen

Men vi fikk countryrock i den litauiske finalen takket være bandet Zalvarinis og denne fine låten her. Nydelige harmonier og to kvinnelige vokalister som utfylte hverandre godt gjorde dette til en fin lytteropplevelse for meg.

26. BOOOM! – Dance Like ThisSan Marino

Så er jeg tilbake til disse upretensiøse gladlåtene som jeg hadde slik behov for denne sesongen her. Denne trioen fra Slovenia vant sin semifinale og fikk en velfortjent finaleplass i San Marino. Trioen viser musikkglede og livsglede på scena, og det gikk hjem hos meg.

25. Marcella Bella – Chi siamo davvero – San Marino

Det var flere godt voksne damer med i finalen i San Marino, og alle hadde solide låter. Som Marcella Bella, dette er både fengende og herlig italiensk, en kombinasjon som er innertier i mine ører.

24. João Borsch – …Pelas Costuras – Portugal

Jeg elsket Iolandas inderlige ballade som vant i Portugal, men hadde heller ikke hatt noe imot om hennes hardeste opponent i den nasjonale finalen, João Borsch hadde vunnet. Med en særegen låt med en uimotståelig beat og en passe arrogant sceneopptreden og vokal. Samt at jeg ble introdusert for første gang for synet av en haug med mikrofoner i en halvsirkel rundt vokalisten, et iøyenfallende og kult trekk!

23. Vatra – Slatke suze gorka ljubav – Kroatia

Balkan er ikke bare ballader, noe både Baby Lasagna og bandet Vatra viste oss her. Det er også fyrrige, fengende låter som det oser Balkansk musikkglede lang lei av. En av disse låtene det ikke er mulig å bare sitte stille til, her må man ut på golvet og danse!

22. Arsi Bako – Zgjohu – Albania

Det er ikke bare gutta som rocker i Albania, det viste Arsi Bako til fulle her. Med kraft og styrke i vokalen bar hun sammen med noen herlige riff denne drivende gode rockelåten. Rett og slett mektig i mine ører.

21. Marcela – Gasoline – Kroatia

Selv om Baby Lasagna utklasset konkurrenetene i årets Dora-finale var det flere solide låter i gryta der. Best av resten synes jeg Marcela var med denne sterke poplåten. Igjen vil jeg trekke fram en sterk vokal som bærer låten sammen med fengende og kul musikk. Og som tittelen antyder, her er det mye energi!

Da er jeg over halvveis. Neste uke kommer de ti låtene som var nærmest Topp 10 på denne lista!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien