Mitt beste ESC Norge-minne – Mandy

Foto: Privat

I forbindelse med at ESC Norge fyller 15 år i år, vil vi de neste ukene presentere alle i Team ESC Norge, slik at dere kan bli litt bedre kjent med oss. Hvordan ble alle sammen entusiastiske fans, hvilke land gjør oss litt ekstra varme om hjertet og ikke minst, hva er det beste minnet fra tiden i ESC Norge?

Først ut er vår kjære leder, Mandy Pettersen. Mandy har vært leder av ESC Norge siden 2019, men ble en del av teamet allerede i 2013. Etter at NRK sitt diskusjonsforum ble lagt ned fant hun etter hvert veien inn til ESC Norge sitt forum. Å skrive var morsomt, men hun synes også det var utrolig gøy å følge med på live-sendingene fra Eurovision og intervjuene ESC Norge gjorde. Gjennom en av disse live-sendingene daværende styreleder hadde fra Malmö i 2013, kom Mandy i kontakt med henne, og den sommeren var hun så heldig å få muligheten til å bli med i teamet. Mandy sier at det har vært helt utrolig å være med på denne reisen de siste 11 årene, med alle vennskapene, bekjentskapene og opplevelsene det har bydd på til nå! 

Kjente fjes på tv!

– Jeg ble fan i 1994, kun 7 år gammel. Satt foran TV-en sammen med mormor som så på Eurovision-finalen. Husker jeg egentlig syns det var ganske kjedelig, fordi jeg ikke skjønte hva som ble sunget på alle de rare språkene, så jeg var mest opptatt av å følge med på stemmeskjemaet i Se & Hør, og se på bildene der. Men plutselig stod det to kjente fjes på scenen – Bettan og Jan Werner! Jeg hadde stjerner i øynene og sang med for full hals. Duett kjente jeg igjen fra MGP det året, og den ble ofte spilt i bilen når vi var på kjøreturer. Sangen er til den dag i dag en av mine store favoritter fra MGP-historien.

– Året etter satt jeg igjen og så på, men denne gangen litt mer klistret til skjermen, og Norge vant! Så da var en ekte MGP og Eurovision-fan født, og siden den gang har jeg fulgt trofast med, hvert eneste år!

– Men det var noe spesielt som skjedde i 2004 når jeg så Ruslana fremføre Wild Dances, for meg var det helt episk! Dette var året jeg gikk fra å bare se det på TV, til å oppsøke informasjon om Eurovision også utenfor sesongen.

Favoritter og gode minner.

For Mandy har favorittland variert veldig gjennom årene. Først var det nok Ukraina, Estland og Latvia, men de siste årene har hun fått veldig sansen for Italia, Frankrike og Sverige.

Mandy har mange flotte minner fra sine 11 år i teamet, men tror det største må være da hun reiste til København i 2014 for å oppleve Eurovision live for første gang. Her skulle hun dekke fan-perspektivet av Eurovision for ESC Norge, med stemningsrapporter og andre innslag. Opplevelsen ble ikke mindre bra av alle likesinnede hun traff på. En av disse var en irsk venn hun hadde blitt kjent med via YouTube-kommentarfeltet, av alle ting! Det magiske øyeblikket da de stod i B&W-Hallerne i København og følte hele kroppen dirre fra jubelbrølet under Conchita sin fremføring av Rise Like A Phoenix – da snakker vi gåsehud på høyt nivå! Det er ett øyeblikk som aldri vil bli glemt!

Gjensynsglede!

En annen opplevelse Mandy også ønsker å trekke frem er MGP i 2022, da vi endelig fikk lov til å oppleve Grand Prix sammen igjen, etter nesten to år med lockdown og restriksjoner. Gjensynsgleden ute på H3-arena kan nesten ikke beskrives med ord. Det føltes som om familien endelig var samlet igjen!

En del av teamet under MGP 2022. Foto: Christoffer Gunnestad
Favorittlåt

– Det er jo SÅ mange å velge i, men velger å fremheve Anna Vissi med Everything fra 2006. Denne har lenge vært en favoritt, og det er noe med det at hun står der helt alene på scenen og synger en så sårbar tekst, men allikevel er hun så tøff, rå og ærlig. Et veldig enkelt sceneshow, men samtidig så sterkt og kraftfullt! For ei dame og for en fremføring! 

Følg med de neste ukene for flere presentasjoner! På mandag er det Anders M. Tangen sin tur!
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien