Hvorfor kom Tsjekkia på 28.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Tilfeldighetene gjorde det slik i år at begge land som kom på 11.plass faktisk manglet noen få poeng for å komme til finalen, men til tross for at landet som kom på denne sure plassen i den semifinalen med flest land så fikk det landet noen få poeng mindre enn det som fikk samme plassering i den semifinalen med færrest deltagere.

I den semifinalen Norge deltok var det vår tsjekkiske venn Aiko som var så nær å snyte vår egen Gåte for finaleplassen og siden Gåte bare fikk 3 poeng fra akkurat Tsjekkia snøt de med andre ord ikke seg selv for finaleplassen og Norge gav faktisk samme poengsum tilbake så fair play der med andre ord.

Dette landet var en av de første til å velge sin låt og da fikk artisten som vant kanskje vel mye oppmerksomhet på en vokal prestasjon det ikke var veldig mye å rope hurra for.

Da er det jo kjekt at hun brukte tiden frem til opptredenen i Malmö godt og tok mange steg opp på akkurat det vokale selv om hun fortsatt vel har en liten vei å gå, men det er mulig at det ble brukt så mye tid på å få til akkurat det at man glemte å lage en opptreden som kunne fenge de som så på.

Hele opptredenen føler jeg fremstår ganske så kjedelig og intetsigende og selv om de bruker alle hjelpemidler scenemessig får hun ikke fyrt opp publikum som ser på skikkelig og med flere rockelåter i miksen i denne semifinalen klarte nok ikke vår tsjekkiske venninne å stå nok ut er jeg redd, selv om det som nevnt tidligere nesten holdt.

Dette landet forholdsvis midt i Europa har hatt noen gode år i det siste og bør vel bare fortsette på den linjen de er nå, de serverer oss ung frisk pop-musikk og det må man jo bare like, en liten semifinale-bom bør ikke få dem fra det.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien