Mitt beste ESC Norge-minne – Morten Thomassen

Foto: Privat

I forbindelse med at ESC Norge fyller 15 år i år, vil vi de neste ukene presentere alle i Team ESC Norge, slik at dere kan bli litt bedre kjent med oss. Hvordan ble alle sammen entusiastiske fans, hvilke land gjør oss litt ekstra varme om hjertet og ikke minst, hva er det beste minnet fra tiden i ESC Norge?

I dag har turen kommet til Morten Thomassen. Morten ble med i teamet i 2017, da vi ikke hadde noen som skulle til Kyiv for å dekke Eurovision. Han tok på seg oppdraget, og siden har han kjørt dobbeltrollen som sjef i MGP-klubben og skribent hos escNorge. Som han sier selv; «Trivelige kollegaer og mange kule oppgaver gjør at de nok ikke blir kvitt meg så lett!»

1971 – året det startet

– Det jeg husker først og fremst fra det året, var den norske finalen, der jeg som 7-åring så 9 år gamle Anita Hegerland delta. Gi meg et par år til på baken så kan jeg være med tenkte jeg. Vel, det måtte gå 21 år til for året 1992 kom og jeg fikk både min første norske finale og første internasjonale finale i boks og siden den gang har den boksen blitt fylt opp ganske så betraktelig. Noe bildet av alle akkreditering-kortene mine skulle bevise vil jeg tro.

Foto: Privat
Gode minner

Når det kommer til Mortens beste minne fra tiden i ESC Norge trekker han frem Eurovision Song Contest i Lisboa i 2018. – «ESC 2018 var kult, ikke minst rød løper i Lisboa sammen med Mandy – lang, slitsom, varm, men en super hyggelig dag. Før det hadde vi overrasket den norske delegasjonen med flagg og hurrarop når de kom til den første øvelsen. Ellers bodde jeg på samme hotell som delegasjonene fra Kypros, Sverige, Finland, Nederland, Italia og Spania og hotellet lå rett over gaten for hallen. Kunne det bli bedre?»

Favoritter

Morten er klar i sin tale når det kommer til favorittland i Eurovision. For han er det uten tvil Italia, som han mener at nesten alltid leverer varene, samtidig som de sender artister i topp-klasse nesten vært eneste år. Hans absolutte favoritt fra Italia er Mia Martini, som han var så heldig å møte på etterpå-festen første gang han var på ESC i Malmø i 1992.

En ESC-låt som Morten blir i godt humør av hver gang han ser og hører den, er Finlands bidrag til Eurovision i 1976, Fredi & The Friends med Pump-Pump. Herlig galskap pakket inn i en opptreden som bare gjør han superglad!

Følg med de neste ukene for flere presentasjoner! På fredag er det Charlotte Sissener sin tur!
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien