Godlåter fra Eurovision-sesongen: 20 – 11

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Dette er et blogginnlegg og representerer kun Knut Olav Halseths mening og smak om låtene i årets sesong.

20. Cyan Kicks – Dancing With Demons – Finland

Selv om Cyan Kicks’ UMK-låt for to år siden, Hurricane var mer umiddelbar så er dette likevel en drivende god rockelåt. Litt oppstykket er den, men har likevel såpass mye bra i seg at jeg er med også på dette toget!

19. Irma Lepuri – Më prit – Albania

Men jeg er også glad i de váre og mer nedpå låtene, og i den klassen kom Irma Lepuri i Albania med en av de nydeligste denne sesongen. Jeg vet ikke hva hun synger om, likefullt så er dette en skjønn oase i en sesong med mye lyd, og som jeg bare kan lene meg tilbake og slappe helt av til. Og den litt lengtende gitarsoloen bare gir låten en ekstra spiss.

18. Gothminister – We Come Alive – Norge

Gothminister tok mange med storm med denne låten og sceneshowet sitt, både i delfinalen og ikke minst i MGP-finalen i Trondheim Spektrum. Gjennomført rått og sterkt, en eggende rytme som bare suger meg inn i låten, og han fikk også med seg en velfortjent 12-er fra en av de internasjonale juryene.

17. Loredana Bertè – Pazza – Italia/San Marino

Ordet legende blir ofte misbrukt, men når det gjelder Loredana Bertè så er betegnelsen på sin plass. 74-åringen var skikkelig lysten på en Eurovisionbillett i år i og med at finalen gikk i hjemlandet til ex-mannen Björn Borg. 7. plass i Sanremo gjorde at hun tok imot tilbudet om plass i finalen i San Marino, og der kom hun på den kjipe 2. plassen. Kanskje hadde hun klart å ta San Marino til en finale, se det blir et hypotetisk spørsmål. Men låten er bare helt rå, artisten er helt rå, og selvsagt betyr tittelen «Gal»! Jeg håper Loredana prøver seg igjen, hun hadde vært et fyrverkeri å få med i Eurovision!

16. Troy Band – Horizonti i ëndrrave – Albania

Jeg har tydeligvis fått en crush på albansk rock! Denne låten her er litt bluesaktig og har en sterk vokal av den unge kvinnelige vokalisten som bærer låten. Kanskje jeg burde sjekke ut hva som finnes av rockefestivaler i Albania?

15. Smash Into Pieces – Heroes Are Calling – Sverige

Det ble en andre strake 3. plass for Smash Into Pieces med en låt som var en tanke mer polert enn fjorårets Six Feet Under, men likefullt en fengende låt med et sterkt refreng. Så får vi bare se om dette baner vei for et band som Ghost i Melodifestivalen, DET hadde vært helt magisk!

14. Erina & The Elementals – Jetën N’Skaj – Albania

Ekte bluesrock fins det vel knapt eksempler på i Eurovisionhistorien, men i Festivali i Kënges får man det. Erina & The Elementals tok meg med hud og hår her, og for en sterk vokal! Denne låten er derfor skoleeksemplet på hvorfor jeg elsker FIK og hvorfor den festivalen er blitt et tidlig høydepunkt i sesongen. Her tør man å vise fram selv musikk vi aldri har hørt i Eurovision. Og jeg digger det!

13. The Splitters – Od Kad Te Sanjam – Kroatia

Ifjorårets Dora falt jeg for det unge bandet The Splitters (selvsagt fra Split) og de ga senere på året ut et album som jeg ga toppskåre på musikkbloggen min. Og selvsagt forførte de meg også i år med denne perlen av en låt. De kom dessverre ikke til finalen, men det gjør ingenting for min kjærlighet til denne låten og til dette bandet.

12. Angy – Sé Quién Soy – Spania

Ifjor var det Megara, i år var det Angy Fernandez som kapret rockehjertet mitt under Benidorm Fest. En fengende låt der spansk sensualitet og rocka råskap går hånd i hånd og danner en totalpakke som jeg falt helt for.

11. Sara Siipola – Paskana – Finland

Finland altså … At de kunne skrote denne nydelige og følelsesladde balladen fatter jeg ikke. Sara Siipola synger med hjertet utpå kjolen og leverer en opptreden som berører langt inn i hjerterota. Jeg er sikker på at hun hadde fått en langt bedre plassering enn hva Windowsmannen fikk …

Heng med, neste uke kommer jeg med min Topp 10 fra årets sesong!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien