Mitt beste ESC Norge-minne – Charlotte Sissener

Charlotte Sissener

I forbindelse med at ESC Norge fyller 15 år i år, vil vi de neste ukene presentere alle i Team ESC Norge, slik at dere kan bli litt bedre kjent med oss. Hvordan ble alle sammen entusiastiske fans, hvilke land gjør oss litt ekstra varme om hjertet og ikke minst, hva er det beste minnet fra tiden i ESC Norge?

I dag har turen kommet til Charlotte Sissener. Etter å ha blitt mer og mer interessert i MGP og ESC og derfor fulgt med på escnorge.no en stund, fikk hun lyst til å bli med og bidra. Så i 2017 sendte hun en melding og lurte på om vi trengte flere skribenter, og det gjorde vi heldigvis.

Alltid sett på

– Vanskelig å tidfeste akkurat når jeg ble fan, men vi så jo alltid på det hjemme, og det er et show som alltid har vært der. Så har det vært en gradvis overgang fra å se på det en gang i året sånn som «alle» gjør, til å bli mer engasjert. Jeg har jo også en lidenskap for musikk generelt, så interessen for MGP/ESC kommer i forlengelsen av det.

Gøy å intervjue favoritten!

Charlottes beste minne er fra 2019, da Keiino med «Spirit in the sky» var våre representanter. Da var det moro å være norsk ESC-fan – både i månedene frem mot den internasjonale finalen, og ikke minst da Norge vant publikumsstemmene. Ellers synes hun at det veldig gøy å intervjue Luca Hänni som representerte Sveits samme år, som også var en av hennes personlige favoritter den gangen! Og så synes hun det selvfølgelig var kult å intervjue vinneren Duncan Laurence i april det samme året.

Favoritter

– Foruten Norge, så er Frankrike og Italia mine favorittland. De leverer som regel alltid veldig gode låter! Da Bulgaria var med, var de også en favoritt. Ellers er jo alltid Sverige noe for seg selv. Jeg har sett på Melodifestivalen hvert år i en del år nå, og imponeres stadig av hva de får til. (både showmessig og låtmessig)

– En favorittlåt er Secret Garden med «Nocturne», den av våre vinnerlåter som jeg synes har fått litt for lite oppmerksomhet. Det er mange låter som ikke helt tåler tidens tann, men denne er så vakker og tidløs, og står seg like godt i dag som i 1995.

Følg med de neste ukene for flere presentasjoner! Neste ut er Endre Fagervold!
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien