MGP-generalen gir seg

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Etter 10 år som musikkansvarlig og prosjektleder for Melodi Grand Prix er det slutt. Stig Karlsen gir seg og er klar for ny jobb.

NRK melder i dag at Stig Karlsen gir seg som MGP-sjef for å bli kollega med Norges første kvinnelige astronaut, Jannicke Mikkelsen. Den nye jobben vil gi Stig nye utfordringer, da han i tillegg til å ta seg av kommunikasjon og medier rundt Mikkelsen og romferden, vil han være produsent for medieinnhold fra SpaceX- turen hennes.

På spørsmålet om hvorfor han gir seg nå, svarer Karlsen: – «10 år er en anstendig lengde på et prosjekt, og nå kom dette fantastiske tilbudet opp med en norsk astronaut, så nå var tiden inne.»

I følge Karlsen har ikke av skandalene rundt årets Eurovision Song Contest noe med at han nå trekker seg.

– «Det er på grunn av dette jobbtilbudet jeg fikk. Jeg har tro på at musikk og kultur er en brobygger, og så har jeg troen på at EBU får orden på arrangementet igjen», sier han til NRK.

Før han gir seg skal han ha gjort ferdig jobben med å finne neste års MGP-artister og låter.

Arvtaker?

Hvem som skal ta over jobben som MGP-general er fortsatt ikke avklart. Underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, gjør det klart at de nå jobber med å finne den som kan ta over ansvaret med å forvalte MGP.

– «Vi er i full gang med å finne Stigs etterfølger som musikkansvarlig for MGP. Dette er en av musikkNorges viktigste jobber, så vi tar oss tid til å finne den rette personen, med riktig kompetanse og hjerte for landets største musikkonkurranse», sier Halvorsen.

Hvem kunne du tenke deg som ny MGP-general? Ta gjerne diskusjonen på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Del:
Relaterte artikler