Sist, men ikke minst for 45 år siden

Etter sin tredje seier var det klart for at det årlige sirkuset tok en tur til dette fyrstedømme temmelig midt i Europa.

Og det gikk ikke verre enn at arrangørlandet med ett poeng mer enn året før tok en hjemmeseier.

Som nesten vanlig var det en fransk artist som representerte og Anne Marie David fikk en megahit med sin vinnerlåt «Tu Te Reconnaitras».

Dog, ble vel den største hiten dette året låten som kom på 2.plass. Spanske Mocedades sang «Eres Tu» og fikk en hit i hele Europa og jammen ta også på andre siden av Atlanterhavet.

Og nok en gang måtte storfavoritten Cliff Richard se seg slått omtrent på målstreken. Kun 6 poeng fra seier var han denne gang med låten «Power To All Our Friends».

Med, andre ord har altså denne mannen manglet 7 poeng på å ta to seire i Eurovision Song Contest.

1973 var første året der språkreglene var opphevet og man kunne synge på valgfritt språk.

Dette benyttet de tre deltagende nordiske landene seg av og belønningen var at de endte på plassene 5-7.

Og som om det ikke var nok, danske Gitte som sang for Tyskland kom på 8 plass. Sterkt nordisk år med andre ord.

Det norske bidraget «It’s Just A Game» sunget av Bendik Singers hadde med seg tekstlinjer fra mange språk og låten endte med det kjente norske ordet «Skål».

Låten som endte sist dette året er kanskje ikke så mye å skåle for, men har blitt en kult-klassiker av rang.

Under 50-års-jubileums-sendingen ble denne låten en gjenomgangslåt og Nicole & Hugo fikk til slutt komme på scenen å synge låten sin «Baby Baby».

Og det stod ikke på innsatsen på scenen, her har vi to som gav absolutt alt.

Og med matchende kostymer som sett med nåtidens øyne ser passe corny ut vil nok noen trekke på smilebåndet over denne låten.

Grunnet det faktum at avstemmingen var slik at to jurymedlemmer fra hvert land gav mellom 1 til 5 poeng til alle låtene så er denne taperlåten som har fått flest poeng gjennom tidene.

Likevel, 58 poeng var ikke nok til å redde dem fra sisteplassen dette året.

Nicole som er født i 1946 i Belgia og Hugo født året etter i Kongo møttes i 1970, ble kjærester og dannet en duo som allerede året etter deltok i den belgiske finalen og vant med låten «Goeiemorgen, morgen».

Men, like før avreise til den internasjonale finalen i Dublin fikk Nicole gulsott og ett annet par representerte Belgia i stedet.

Heldigvis, de fikk sin revansj i 1973 og dro med godt mot til Luxembourg, men endte altså sist.

De hadde bedre lykke da de i 1974 deltok i World Song Contest i Japan og endte på 2.plass.

Denne duoen har vært aktiv siden 70-tallet og har gitt ut en haug med plater og prøvde lykken en gang til i 2004 i en av del-finalene til den belgiske finalen det året. Forsøket endte der.

Uansett, dette er en festlig låt og festlig låt og fremføring. Og husk det er lov til å le både av og med låter i Eurovision Song Contest.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Basel
Melodi Grand Prix
2024: Alle låtene
Intervjuer
2025: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2025
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien