Her er artistene til første delfinale; Brekstad

MGP offentliggjorde ved midnatt 4.desember hvilke artister som skal delta i den første delfinalen på Brekstad den 8. januar. Og FOR et startfelt dette er!! Disse syv bidragene skal først og fremst kjempe om to billetter direkte til finalen i Oslo Spektrum 6.februar, men også om de to billettene til sistesjansen i Sarpsborg 30.januar.

mgpbrekstad

gaute1. Gaute Ormåsen (bildet til høyre) stiller med hele MGP2010s eneste låt på norsk; «Synk Eller Svøm». Han har selv skrevet bidraget, sammen med Laila Samuelsen og Kim Bergseth. Gaute er vel best kjent for det norske folk som «han som kom på 2.plass bak Kurt» i første sesong av Idol på TV2, og ikke minst for hitsingelen «Kjærlighet er mer enn forelskelse«.

Laila Samuelsen har skrevet låter for flere profilerte norske artister, som blant andre Alejandro Fuentes, Maria Arredondo og Venke Knutson. Kim Bergseth er best kjent som «mannen som produserte «Fairytale»». Gaute er debutant i MGP-sammenheng.


2. Lene Alexandra Øien skal delta i MGP for andre gang, denne gangen med bidraget «Primadonna». Første gang hun deltok var i 2008 med låten «Sillycone Valley«. Da tok hun seg til sistesjansen, men kom seg ikke videre til finalen derfra. Bidraget hun skal delta med i 2010 har hun selv vært med på å skrive, sammen med Jarl Aanestad og Simon Walker. Lene Alexandra er nok best kjent i Norge for sin deltagelse i Robinson Ekspedisjonen på TV3, og for hiten «My Boobs are Ok«.johnny_hide3. Johnny Hide (bildet til venstre) er en sanger og gitarist fra Sunnmøre. Han har gitt ut plater både med gruppa Number Seven Deli og som soloartist. Han spiller popmusikk, og det er også det vi får fra ham i MGP.

Han karakteriserer bidraget sitt som en varm, moderne og autentisk klassisk poplåt. Bidraget heter «Rewind Love» og er skrevet av Julian Berntzen, som selv har gitt ut tre album, hvorav det første resulterte i Spellemannspris for beste debutalbum i 2003.4. Bjørn Johan Muri er denne delfinalens yngstemann med sine 18 år, men han er ingen novise i musikklivet. For to år siden kom han på 2.plass i Idol på TV2 bak Glenn Lyse. Etter Idol har han drevet mye med musikk, men har ikke vært så mye i media.

Det kommer det nå til å bli en forandring på, når han i første delfinale skal fremføre låten «Yes Man» som han har skrevet sammen med D’Sounds Simone Larsen og Donkeyboy-produsent Simen Eriksrud. Bjørn Johan beskriver bidraget sitt som «en rask, synthbasert poplåt med programmerte trommer.» Her kan du høre ham synge «The Beauty of Who You Are«.


elisabeth_c5. Elisabeth Carew (bildet til høyre) er for mange best kjent som «søster’n til John», men hun er også en artist som har drevet med musikk siden hun var liten. Når det gjeler musikken hennes er det nok «Even If the Rain» og «Destructive» som er mest kjent. Hun fremfører låten «Rockfuel» i delfinalen på Brekstad, og bidraget hennes karakteriseres med ord som RnB og electro. Elisabeth har selv skrevet låten hun skal fremføre, i samarbeid med kjæresten Thomas Eriksen, som er lillebroren til mer kjente David Eriksen.maria_hs6. Maria Haukaas Storeng (bildet til venstre) trenger vel strengt tatt ingen særlig presentasjon, men vi tar kortversjonen. Maria begynte å synge som barn, var med i mange musikaler, deltok i Idol 2004 på TV2, der hun røk ut halvveis i finalerundene. Hun representerte Norge i ESC2008 i Beograd med Mira Craigs låt «Hold on be strong«, og endte der på en meget god 5.plass.

I 2009 deltok hun i Melodifestivalen sammen med Anna Sahlene, med låten «Killing Me Tenderly«, men de gikk ikke videre fra sin delfinale. I MGP2010 skal Maria fremføre låten «Make My Day», skrevet av Merethe La Verdi. Maria beskriver låten sin som ikke helt en ballade, men litt mer up-tempo.


7. Keep of Kalessin er et black metal-band fra Trondheim. Bandet ble startet i 1993 og har så langt gitt ut fire album. Deres siste album ble nominert til Spellemannsprisen, fra det abumet kan dere her høre «Ascendant«.  Keep of Kalessin skiller seg litt fra andre norske black metal band, først og fremst ved at deres musikk er mer melodiøs, men også fordi de benytter tangenter og effekter i langt større grad enn det som er vanlig i black metal. De skal delta med sin egen låt «The Dragontower».

Keep of Kalessin har en stor fanbase som nok normalt ikke kan regnes blant MGPs kjernepublikum. Det blir interessant å se om denne gruppen nå vil stemme frem heltene sine, til tross for at de nå gjør noe som ikke ses på med blide øyne i deres miljø.


brekstad

Kilder; nrk.no, escnorge.net, wikipedia.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien