Moldova kalder ind til ESC

moldovaDet Moldaviske tv-selskapet TRM, kaller nu inn til deres nasjonale uttagning for ESC, O melodie pentru Europa ~ En sang for Europa. Datoen for innsennelse av bidrag, ligger den 8. Januar 2010 – kl 18:00 lokal tid. O Melodie pentru Europa’s dato er ennå ikke fastsat, men forventes at komme til at bli i slutningen av Januar måned, konkurransen kommer at utføres i samarbeide med tele-selskapet Orange Moldova.

I mitten av November måned, bekreftede Moldova deres 2010 deltakelse, og tiden til nu har formotentligt været brukt, til at fastlegge strategien for utvelgelsen neste år.

Nogle av kravene for deltakelse i konkurransen:

  • Kun Moldaviske artister kan stille op i neste års utvelgelse
  • Er det en gruppe, må minnst en av deltakerne være Moldavisk statsborger.
  • Utenlannske forfattere & sangskrivere har lov til at senne bidrag inn, man betinger blot, at artisten som sakt er Moldavisk.

Samarbeidet med Orange Moldova er med til at sikre landets deltakelse, en strategi som også andre lande har taget i bruk, i disse krise-tider som ligger over mange av deltaker landene. Moldova har deltaket siden 2005, med beste plasseringen på en 6. plass i debutten – dengang var det Zdob si Zdub som fremførte bidraget: Boonika Bate Toba.

Kilde: Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien