InCulto for Litauen

litauen

Da er det overstått i Litauen også, og den som skal representere landet i Oslo i mai er InCulto med «East European Funk». Dette tegnet på forhånd til å bli en av de bedre finalene i Litauen noensinne, og en av de bedre i Europa i år.

De fleste jeg snakket med i forkant av finalen hadde en eller annen stor favoritt i denne finalen, enten det nå var Aiste, Agama, InCulto eller Amberlife. Dette var de fire som oftest ble nevnt som utfordrere til seieren, og i kveld fikk vi altså svaret; det ble InCulto som kapret billetten til Oslo!! Vi gratulerer!


Under kan du lese escNorges kommentarer til kveldens show og alle sangene;

1. AGAMA
AGAMA fremførte bidraget «Field of Kings». Dette er en dramatisk sang, og den kan minne litt om «Voda» fra Bulgaria i 2007. Det gjelder også for fremføringen faktisk. Jeg må imidlertid innrømme at jeg foretrekker denne, da den ikke er fullt så voldsom. Vokalen var prikkfri.

2. Aistė Pilvelytė
Aiste var kveldens store forhåndsfavoritt. «Melancholia» er også en veldig dramatisk sang, men jeg finner nokså vanskelig å få tak på. Aiste sang meget bra, men fremføringen ble litt (ufivillig) komisk for meg; ballkjole med nakne skuldre og ULLVOTTER?!?

3. Ruslanas Kirilkinas
Tredje artist ut i kveld var Ruslanas Kirilkinas med sin sang med den kreative tittel «I Love a Boy Who’s In Love With a Fairytale». Det er vel ikke vanskelig å tenke seg hvem det er han drømmer om… Han var så sminket at han så ut som en utstillingsdukke, men bortsett fra det var det en helt ok fremføring. 

4. Merūnas
Fjerde bidrag for kvelden var «Rosa», en «popera»-aktig sang som fremføres på italiensk. Vokalen var dessverre langt fra prikkfri hele veien, og etter min mening kommer dette bidraget ca 40 år for sent. Språkvalget var nok det mest positive ved denne sangen…

5. Ramūnas Difartas
«Blues of Life» er, som tittelen også tilsier, en blues. Fremføringen var bra den, de hadde til og med med en saxofonsolo, noe som aldri er en ulempe. Låten fremsto imidlertid som nokså anonym, og ville nok ikke stikke seg ut nok på scenen i Oslo.  

6. Monika Linkytė
Her fikk vi nok en blues-inspirert låt, nemlig Monika og jentene hennes med «Give Away». Koringen hørtes til tider ut som om de lå en kvarttone feil i forhold til Monika, og koreografien var mer lattervekkende enn imponenrende…ut over det var det vanskelig å finne noe å si om dette, enten positivt eller negativt…

7. «InCulto»
«East European Funk»; også her fortalte tittelen sitt om hva vi kunne forvente oss, nemlig funk. Jeg må innrømme at dette frarøvet meg munn og mæle et øyeblikk; Hva VAR dette egentlig?!?!? Fem menn i pentøyet som har moret seg i kjellerstua? Og så avsluttet de med litt stripping, ja…

8. Evelina Sašenko
Her kom kveldens første tradisjonelle esc-ballade. «For This I’ll Pray» ble for meg i flateste laget. Den ble verken en powerballade eller en mer stillferdig, melankolsk ballade, og en sånn «midt-i-mellom» treffer ikke så mange. Pen dame, pen kjole, pen stemme…litt for pent, kanskje?

9. Sasha Song & Nora
Her fikk vi fjorårets litauiske representant, Sasha Son(g), men denne gangen i en duett med Nora. Begge har stemmer som imponerer, men sangen ble litt «usynlig». Som kveldens tredje blues-inspirerte låt forsvant den nok litt i mengden. Men fremføringen var prikkfri, til tross for de noe distraherende danserne.

10. Jūratė Miliauskaitė
Ytterligere noe litt bluesaktig, i «Let It Rain». Denne ville nok utvilsomt gjort seg bedre på et språk vokalisten behersket… «Hir ai ææm…» Ikke var det helt rent hele veien heller, for å si det pent… 

11. «Eden»
«Nirvana» het kveldens nest siste låt, og denne var virkelig noe annet enn det vi hadde fått servert til nå… Sjangeren var heavyballade, og showet var en heavyballade verdig. Låten var også bra, men vokalisten holdt rett og slett ikke mål. Synd, for dette likte jeg!! 

12. «Amberlife»
Så var turen kommet til kveldens siste bidrag, og min personlige favoritt. Amberlifes opptreden fremsto som en mer dempet variant av Latvias Brainstorm fra 2000; stemmen er ikke ulik Renars, men på langt nær så solid. Sangen minner om mye av brit-popen fra 90-tallet, noe som for mange fortsatt vil være en fordel.

InCulto fikk toppscore fra både juryen og seerne, så det var aldri noen tvil om seieren. De vant foran Aiste på andreplass og Evelina på tredje.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien