Ny nasjonal finale i Ukraina

ukrainaI flere dager har uofisielle sider og kilder spekulert i at den Ukrainske kringkasteren NTU, ønsker seg en ny nasjonal finale. De skal ikke ha vært fornøyd med artisten Vasyl Lazarovich og hans sang for Oslo, «I love you». I dag kommer bekreftelsen: Det blir ny nasjonal finale i Ukraina. Finalen er satt til 20 mars.

Siden Vasyl Lazarovich ble valgt som representant for Ukraina i desember, har det skjedd store politiske forandringer i landet. En ny president og regjering har tatt over kontrollen i landet, etter at den tidligere regjeringen tapte valget i februar. Som en følge av den nye politiske endringen i Ukraina, fikk presidenten i NTU og styret sparken på mandag, som en følge av at de skal ha vært korrupte. Dette skal også være forklaringen på hvorfor NTU valgte Vasyl som landets representant.

Kanalen er under sterkt tidspress da, alle bidrag skal være klare til EBUs møte i Oslo på søndag. I tillegg til en finale på lørdag, skal det i morgen torsdag og fredag holdes to kvalifiseringsrunder. Femti ulike artister og bidrag har vist sin interresse for å delta i den nye finalen. Vasyl Lazarovich skal være en av disse, men det er uklart om han skal delta med sin «I love you».

Vinneren skal kåres med 100% sms stemmer.

Kilde:
1.esctoday.com

Del:
Relaterte artikler