To måneder igjen til Eurovision-finalen

ESC10_Eurovisionlogo_EBUNRK_Gold1

Da er det nøyaktig to måneder igjen til den store finalen av Eurovision Song Contest på Telenor Arena.

Når Norge for tredje gang skal være arrangør for Europas største låtskriver konkurranse, så har man valgt å se bort ifra vakre fjell og skumle troll , NRK har heller valgt å holde fokuset på at dette er en konkurranse for alle nasjoner i hele verdensdelen.

Det blir selvfølgelig nok av Norgesreklame i disse tre TV-sendingene , men NRK vil gjøre sitt for at også de utenfor Norges grenser føler seg velkommen til denne underholdningrike musikkfesten.

Tidligere i Mars ble det kjent at Haddy N’jie og Erik Solbakken skal være proglamedere for finalesendingene , mens Nadia Hasnaoui skal ha ansvar for stemmeavgivningen.

Jon Olav Sand utalte den gang at han var  helt sikker på at de hadde gjort det rette valget , og at trioen er en perfekt kombinasjon av talent , utsråling og erfaring.

 

Rapgruppa Madcon skal stå for deler av pauseunderholdningen , de skal prøve å få hele Europa med på festen ved hjelp av noen enkle dansetrinn. Madcon har skrevet låten «Glow» for akkurat denne andledningen.

 

Filmteam er allerede igang med å filme mennesker som viser sin glede via dans og musikk over hele Europa.

 

Som ventet skal selfølgelig også Alexander Rybak skal underholde publikum , men Frikar har valgt å avstå fra å opptre i finalen grunnet stramt budsjett fra NRK sin side, og velger derfor heller å opptre for et  betraktelig mindre publikum i Ål i Hallingdal samme helg.

De 39 deltager-delegasjonene var på besøk i Oslo forrige uke , og de kunne melde at de var svært imponert over jobben til NRK og er sikre på at Norge vil arrangere en folkefest uten like.

For første gang er det i år åpnet opp for at man kan begynne å stemme på sin favoritt allerede ifra starten av TV-sendingen.

Det vil også bli vist et såkalt recap av låtene etter låt nummer fem har vært på scenen, og selfølgelig også når alle land har fremført sine bidrag.

Som hvert år vil det bli gitt ut diverse Eurovison-effekter.

T-skjorter , ryggsekk , hettegenser , puter og musematter er alle å få kjøpt med Eurovision 2010-logoen.

Alt av effekter får du kjøpt her: http://www.eurovisionshop.tv/shop/

 

Eurovisions-albumet med alle bidragene fra de forskjellige landene vil bli lagt ut til salgs den 5. mai , Men allerede i slutten av April kan du kjøpe albumet på nedlasting på MP3-butikker som ITunes.

Årets cover på Eurovision albumet er friskt og moderne og står i stil til årets Tema «Share The Moment».

DVD’en av showet som vil bli gitt ut 18. juni, har samme design som albumet.


8c02ff8b-c932-46cb-af2b-1118d94fdc69

Første semifinale der blandt annet Island og Finland deltar blir avholdt Tirsdag 25.Mai , mens andre semifinale med blandt annet Sverige og Danmark blir avhold på Torsdag 27.Mai.

Den store finalen der Norge allerede er dierkte kvalifisert sendes lørdag 29.Mai

telenorarena_eurovision_620x350_tcm48-47072

Kilder: Vg , Nrk og Eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien