Halgrim Haug filmer til finalen

logo2010

Den amerikansk bosatte fotograf & regissør, Halgrim Haug – har fået den store ære, at leverer 2 film til finalen, når Eurovisjonens Grand Prix løper av staben den 29. Mai. NRK kontaktede Halgrim, og forespurgte om han ville påtage sig at lage 2 film til finalesendingen, og der blev hurtigt booket billetter til det gamle hjemlandet, ikke mange ville vel sige «nei takk» til en sådanne stort projekt, der live kommer til at få mere end 100 millionar seere. De 2 film skal benyttes som en introduksjon eller oppspel til dele av sceneshowet, dvs. at der kommer glidende overgange mellem film & sceneshow.

Opgaven er så stor, at der skal arbejdes på fuldt tryk frem tilfinalevekan i Mai, selve idéen er at optage & lage et europeisk produkt, så optakelserne skal gå langt uten for den norske grensen. Ikke alle lande kommer til at være med i filmen «fysisk» – for at kunne nå alt og gøre det mere effektivt, må der jukses nogen steder, så det ser ut som om at fleire lande har vært besøkt, uten at det egentligt er sket. Bl.a. har der vært optakning i Oslo, som skal se ut som om, at det er hentet fra andre lande.

Halgrim har spekulasjoner om der skal optakes i Sudndalen eller Røldal, han ønsker at lage en skiscene i den ene filmen, og nærliggende er det at benytte lokale skiheltar, som kan gøre skistunts til filmen. Jon Håteveit er engasjert til at filme dele til netop dette, da han har utviklet spesielle teknikker, som føljer skiløpere på ski eller paraglide, teknikken er en sådkaldt «followcam».

Kilde: hallingdolen.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien