Dagens bidrag: Moldova

moldova

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 40 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010. Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det aller første landet ut i ilden er Moldova.

Noen kjappe fakta:

Hovedstad: Chisinau
Innbyggertall: 3 567 500 moldova
TV-stasjon: TRM
Debuterte i: 2005
Bidrag: Run away
Musikk: Anton Ragoza & Sergey Stepanov
Tekst: Alina Galetskaya
Artist/gruppe: Sunstroke project & Olia Tira

Landet debuterte i 2005 med en flott sjetteplass. Og det er nok akkurat deres debut bidrag mange husker dem for. For i debuten hadde bandet «Zdob si Zdub» med seg en bestemor på trommer med på scenen. Siden debuten har det ikke gått så altfor bra for Moldova. Utenom femteplassen i 2005 kan de se tilbake på en tiende plass i finalen i Helsinki. I Moskva ble landet representert av Nelly Ciobanu som kom seg til finalen, og endte opp på en 14 plass.

I år blir Moldova representert av gruppen Sunstroke project og Olia Tira. De vant i Moldovas nasjonale utvelgelse «O melodie pentru Europa». Med seg til Oslo har de sangen «Run away», som kan plasseres i techno sjangeren. Olia Tira er opprinnelig født i Tyskland, men har sin karriere i Moldova, hvor hun er en kjent stjerne. I følge gruppen er Alexander Rybaks «Fairytale» og Kate Ryans bidrag for Belgia i 2006 «Je t`adore»deres favorittbidrag fra Eurovision. Et intervju med gruppen kan sees her

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien