De 6 største svikene i årets nasjonale utvelgelse

I år, som i alle år, er det land som skuffer stort når det velger sin representant til Eurovision Song Contest. I dette innlegget tar jeg ikke for meg alle de låtene som jeg syns er dårlige, men de landene som hadde mye bedre låter å velge, får et velfortjent spark bak! Og det var nok av dem i år!


Svik nummer 1: Polen

Anna

Polen valgte Marcin og låten «Legenda», noe jeg mener var et grusomt dårlig valg. «Legenda» er i manges øyne fryktelig irriterende og et eneste stort kaos. Min favoritt, Anna Cyzon, en polsk-kanadisk sangerinne, fremførte den drivende og moderne poplåten «Love Me». De hadde kanskje ikke vært den beste låten i år, men ville definitivt vært et mye bedre valt enn «Legenda», som virkelig skal få slite i Oslo, selv om jeg tror den går videre pga det lave nivået i semifinale 1.

Svik nummer 2: Portugal

catarina1

Portugal, kjære Portugal, hva tenkte dere? Eller rettere sagt, hva tenkte den portugisiske juryen, som bortdømte publikumsfavoritten Catarina Pereira? Istedenfor den fengende og rytmiske Canta Por Mim, valgte de en ur-treig ballade som Portugal kunne likesågodt sendt i 1982; Ha Dias Assim. Catarina fikk 25 % av publikumsstemmene og dermed 12 poeng av publikum, men fikk bare 6 poeng av juryen! Det var stor misnøye i salen og sikkert også i de tusen hjem. Portugal kunne endelig sendt noe friskt og noe vi ikke venter fra den kanten, men de valgte altså «safe», igjen. De har tydeligvis ikke lært etter 3 relativt gode år for Portugal (11. plass i 2007-semifinalen, 13. plass i 2008 og 14. plass i 2009).

Svik nummer 3: Moldova
pasha

Enda et land som kunne valgt en drivende god poplåt var Moldova – som faktisk hadde en ganske god nasjonal finale i år med flere gode melodier. Den de valgte «Run Away», var ikke det beste valget. Den blir for masete og skrikete i refrenget og det går til det blir irriterende. Den de skulle ha valgt var «You Should Like» med Pasha!

Svik nummer 4: Finland
osmo

Finland sender i år duoen Kuunkuiskaajat med låten «Työlki Ellää». Selv om låten ikke er en av de dårligste i år, er jeg utrolig skuffet over at de ikke valgte Osmo Ikonen og låten Heaven Or Hell. Kuunkuiskaajat vant nok på sjarmen, i tillegg til at de stilte med noe trygt og godt, finsk ompa-musikk. Heaven or Hell er enda en kul pop-låt Europa går glipp av i mai. Uansett så ønsker jeg Finland lykke til.


Svik nummer 5: Litauen

Amberlife

Litauen gikk for det store «humor»-nummeret i år da de valgte InCulto og «Eastern European Funk«. Det de KUNNE ha valgt var Amberlife og låten Material World, enda en god poplåt (gjentar meg selv til det kjedsommelige her). Uheldigvis falt den ikke i smak hos det litauiske folk, da den kom ganske langt ned på lista i finalen.

Svik nummer 6: Island
Iris_Holm

Island hadde kanskje ikke det beste utvalget av låter i år, men de kunne valgt bedre enn den utdaterte diskoslageren «Je Ne Sais Quoi» med Hera Björk i spissen, en låt hun forøvrig overhodet ikke passer til å synge. Låten til Iris Holm, «The One» var kanskje ikke den mest moderne, men så mye bedre enn låta Island valgte. Ble veldig skuffet når Island valgte som de gjorde!

Hvilke land var de som sviktet deg mest i år? Er du enig med mine valg?

Del:
Relaterte artikler