Dagens bidrag: Slovakia

slovakia

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 40 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010. Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det fjerde landet som skal ut i ilden er Slovakia.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Bratislava
Innbyggertall: 5 379 455 slovakia
TV-stasjon: STV
Debuterte i: 1994
Bidrag: Horehronie
Musikk: Martin Kavulic
Tekst: Kamil Peteraj
Artist/gruppe: Kristina Pelakova

Ja hva skal man så si om Slovakia? De debuterte i 1994 med gruppen Tublatanka, og deres sang «Nekonecsna piesen» og endte på en 19 plass. Slovakia er nok et veldig typisk bunnland. De fikk også bunnplasseringer i 1996 og 1998. Siden 1998 tok de en lang pause fra Eurovision Song Contest, før de gjorde comeback i Moskva: Denne gangen med duoen Kamil Mikulcik & Nela Pociskova. Selv med en pause på ellve år hjalp det veldig lite på resultatene deres. En 18 plass og desidert sist i semifinalen ble det til for duoen og deres bidrag «Let mou».

Skal 2010 bli Slovakias år? Ja det er det mange som spør seg om. For i år virker det som om de har kommet opp med en vinnerformel i sangen «Horehronie» og artisten Kristina Pelakova. Og med to kjente låtskrivere virker det som om resultatet kan bli landets beste noensinne.

Kristina er en kjent artist i hjemlandet, og har tidligere sluppet et album. Sangen hun skal synge handler om stedet Horehronie i Slovakia, som er en region med mye vill natur og skog. Hun tok en Alexander Rybak i den nasjonale finalen med hele 40% av publikumsstemmene.

«Horehronie» er for tiden nummer en på den slovakiske hitlisten. Kristina er klar for å representere Slovakia, og kanskje ta de til nye høyder med startnummer fire i den første semifinalen.



For fullstendige anmeldser på alle bidrag se her.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien