Dagens bidrag: Polen

polen

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 40 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det åttende landet ut i ilden er Polen.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Warszawa
Innbyggertall: 38 163 895 polen
TV-stasjon: TVP
Debutere i: 1994
Bidrag: Legenda
Musikk: Marcin Nierubiec
Tekst: Marcin Mrozinski
Artist/gruppe: Marcin Mrozinski

Polen debuterte med en flott andreplass i 1994. Det skjedde med artisten Edyta Gorniak og hennes bidrag «To nie ja». Siden debuten har Polen hatt en hel haug med dårlige plasseringer i Eurovision. Deres beste resultat er en syvende plass fra finalen i 2003. Polen har bare vært i finalen engang siden semifinalesystemet ble innført. Det skjedde i 2008. Da endte de opp på en 23 plass.

I Moskva ble Polen representert av Lidia Kopania og hennes bidrag «I dont wanna leave». Hennes eventyr sluttet med en tolvte plass i semifinalen.

I år blir Polen representert av Marcin Mrozinski og hans «Legenda». Marcin er en 24 år gammel artist fra byen Inowroclaw. Hans karriere startet i 1997 da han vant en talentkonkurranse for franske sanger. I 1998 var han programleder for sitt eget tv program, og han har også vært en av semifinalistene i den polske versjonen av Idol.

Marcin har også gjort flere musikaler i hjemlandet sitt. Han vant den polske finalen i februar, og får dermed representere Polen i den første semifinalen med startnummer åtte.



For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien