Dagens bidrag: Albania

albania

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 30 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det tolvte landet ut i ilden er Albania.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Tirana
Innbyggertall: 3 170 048 albania
Tv stasjon: RTSH
Debuterte i: 2004
Bidrag: It`s all about you
Musikk: Ardit Gjebrea
Tekst: Ardit Gjebrea, Pirro Cako
Artist/gruppe: Juliana Pasha

Mange lot seg imponere og sjarmere av Albania i 2004, da de gjorde sin debut i Istanbul. Ikke bare hadde landet vært totalt isolert i mange år frem til revulusjonen i 1991, men de hadde i tillegg opparbeidet seg en utmerket sans for vestlig musikk. Og dette kunne merkes i deres debut. De sendte da sin aller største stjerne Anjeza Shahini med sangen «The Image of you». Dette var en virkerlig perle, som ble godt motatt av Europa, og ble æret med en fin syvende plass.

Året etter sendte Albania Ledina Celo, også en stor stjerne med sangen «Tommorow I go». Ikke like stor suksess dette året, men det holdt til en 16 plass. To magre år for Albania ventet da de hverken kom til finalen i 2006 og 2007. I 2008 sendte de Olta Boka med sangen «Zemren e lame peng», hun kom til finalen og oppnådde en syttende plass. I fjor ble de representert med Kejsi Tola, og hennes bidrag «Carry me in your dreams». Hun kom til finalen, og klarte en syttende plass.

Årets Albanske representant heter Juliana Pasha. Hun stiller med sangen «It`s all about you». Juliana er godt kjent for det albanske folk da hun har deltatt i Festivali I kenges hele tre ganger. Hun kom på en andre plass i 2008 og en tredje plass i 2008. Hun arbeider for tiden med sitt debut album, en plate som skal inneholde kristne sanger. Hun stiller som nummer tolv i den første semifinalen tolvte mai.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien