OGAE Norge, vårtreff 2010 med avstemming

Logo: OGAE

norgeLørdag 24. april var det klart for årets vårtreff i Norges avdeling av OGAE, populært kalt Grand Prix-klubben. Over 70 ESC-entusiaster inntok Edderkoppen Teater klare for å stemme frem OGAE-Norges favoritt. Alle lands offisielle musikkvideoer ble spilt i sin helhet, og alle bidrag fikk sin del av applaus fra forsamlingen.

Hver treffdeltaker hadde inntil 20 poeng til fordeling mellom årets 39 bidrag. Dette samsvarer med det antall telefonstemmer en person kan avgi per finale når den store festen starter i mai. En slik stemmefordeling skulle gi et mest mulig realistisk bilde av hvordan stemmefordelingen kan bli ved den offisielle avstemmingen. Det blir spennende å se hvordan klubbens stemmer samsvarer med det norske folk som helhet.

Ved hvert OGAE-treff inviteres en kjent ESC-/MGP-personlighet, og denne gang hadde vi den ære å få selveste Nora Brockstedt på besøk. Vår alles ESC-diva viste seg som en dame med godt humør og stor sans for humor. Hun svarte med snert på spørsmål fra leder Morten Thomassen og fra salen. Hun fortalte spesielt fra sine opplevelser fra London 1960. Hun fikk til slutt overrakt en vase i sort og hvitt glass med inskripsjon fra Grand Prix-klubben. Hun var snar til å kommentere at hun tydelig hadde kledd seg riktig passende for anledning, stilig antrukket som hun var i sort og hvitt. Hun ble hilset med stående applaus da hun til slutt forlot scenen.

En annen overraskelse var et besøk av to av årets programledere, nemlig Erik Solbakken og Haddy N’jie. Nadia Hasnaoui var dessverre forhindret fra å være tilstede. De svarte villig på spørsmål fra både Mr. Thomassen og salen, men de ble veldig hemmelighetsfulle da det ble snakk om kjolene. Vi fikk dog vite at den godeste Erik IKKE skulle stille i kjole… De var begge skjønt enige om at det blir et flott show, og at de gledet seg stort til det hele starter offisielt. Haddy fortalte at hun hadde hatt drøm/mareritt om å snuble på scenen og falle. Erik hadde da beroliget henne med at det skulle hun ikke bekymre seg for. Om det utenkelige skulle skje, skulle han ta henne i mot. Han var da gentleman, må vite! Dette høstet stor applaus og humring i salen.

HaddyErik

Etter en liten pause med bespisning var det klart for resultatet fra kveldens avstemming, og alle var spente på resultatet. OGAE-Norges liste ble da seendes slik ut:

 

Sveits 12 poeng

Spania 10 poeng

Danmark 8 poeng

Island 7 poeng

Hellas 6 poeng

Armenia 5 poeng

Nederland 4 poeng

Irland 3 poeng

Aserbajdsjan 2 poeng

Sverige 1 poeng

 

De som havnet så vidt utenfor Topp-10, var Serbia, Tyskland og Frankrike. Resultatene vekket overraskelse hos noen, mens andre var helt enig. Vår egen Didrik Solli-Tangen ble tippet å havne på plass nummer 6.

En annen overraskelse var at kveldens treff også hadde besøk av Migrapolis-gjengen med fullt opptaksteam. Nå er det bare å følge med på onsdagskveldene fremover. Det er tydelig at ESC nå favner et stadig større publikum.

Kvelden ble avrundet med en hilsen fra klubbens leder Morten Thomassen som ønsket alle en god ESC-mai. Alle var skjønt enige om at vi gleder oss stort til mai.

Bilde fra OGAE Norge

Del:
Relaterte artikler