Scenen vist frem i dag – Ny info om åpningsfilm og postkort

NRK lettet i dag noe på sløret på hvordan scenen til Oslo-finalene blir seende ut. Konstruksjonen av det enorme lysanlegget, har allerede pågått i Telenor Arena siden 22. april.

NRK har utover ettermiddagen avslørt de første bildene fra arenaen, blant annet gjennom to videopresentasjoner om scenerigginga (ekstern link) og selve scenen i aksjon, slik den ser ut akkurat nå (ekstern link).

scene2

Det er stadig nesten umulig å forestille seg hvordan scenen vil ta seg ut i den store sammenhengen, så her er er nok bare å smøre seg med tålmodighet.

Dagens Næringsliv avslører også i dag noen få detaljer om introfilmen (i finalen) samt postkortene – som visstnok skal bli en innovativ og banebrytende milepæl innen TV-teknologi.

Firmaet Motion Blur, som blant andre består av Max Manus-bakmennene Joachim Rønning og Espen Sandberg, jobber for øybelikket langt fra Oslo og Telenor Arena: I Hollywood. Der blir nemlig nå åpningssekvensen redigert. Til denne sekvensen og postkorten, skal det brukes en helt ny teknologi utarbeidet av det Bergens-baserte firmaet Vizrt, som seinest ble verdensberømt for sitt bruk av hologram i CNN under den amerikanske valgkampen.

Til Telenor Arena, intregrert i mottoet «Share the Moment» – skal det anvendes en slags 3D-teknologi (ikke 1. april i dag….) – som kan føre til en unik kombinasjon av det som skjer i salen live – og forhåndsinnpilte filmklipp.

NRK har igjen lagt et godt lokk på saken – slik at vi nok trolig må vente helt til TV-bildene kommer, for å helt kunne forstå hvordan disse frekvensene virkelig vil kunne se ut i levende live.

scene01

 

scenen2010oslo

Kilde og bilder: NRK, Dagens næringsliv, Scanpix


Del:
Relaterte artikler