Dagens bidrag: Romania

romania

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få uker igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25. mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter i rekkefølgen de skal opptre.

 

Det tiende landet ut i den andre semifinalen er Romania.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Bucuresti
Innbyggertall: 22 215 421 romania
TV-stasjon: TVR
Debuterte i: 1994
Bidrag: Playing with fire
Musikk: Ovidiu Cernăuțeanu
Tekst: Ovidiu Cernăuțeanu
Artist/gruppe: Paula Seling & Ovi

Romania debuterte i konkurransen i 1994 med en 21. plass. Landet har sendt elleve bidrag til konkurransen, og av disse har fire havnet i topp ti. De fikk en niendeplass i 2002, tiendeplass i 2003 og i 2005 kom deres aller beste resultat noensinne – en tredjeplass. I 2006 havnet de på en fjerdeplass. Siden 2006 har Romanias bidrag oppnådd dårlige plasseringer. En trettendeplass i 2007 er deres beste resultat de siste årene, men de har til gjengjeld alltid vært å se i en finale. I fjor ble landet representert av Elena Gheorghe og hennes bidrag «The Balkan Girls». Det endte med en nittendeplass.

Årets rumenske representanter heter Paula Seling & Ovi. Sistnevnte er kjent her i Norge da han til vanlig bor og arbeider i landet. Han har tidligere deltatt to ganger i Melodi Grand Prix. Ovi har alltid drevet med musikk, men det er faktisk de siste årene hans musikalske karriere har skutt fart. Tidlig i fjor utga han sitt debutalbum med tittelen «The Gig Almost Got Me Killed». Albumet var et resultat av et hardt arbeid og et godt samarbeid med produsenter. Ovi sier selv han oppdaget sin stemme som ung når han gjorde en cover av USA For Africas «We Are The World».

32-årige Paula Seling har alltid drevet med musikk. Hun begynte med piano som seksåring, og som tiåring sang hun i skolens kor. Det tok ikke lang tid før hun ble forelsket i musikken. I 1998 utga hun sitt debutalbum «Only Love», og hun har totalt gitt ut hele tolv album. Hennes siste album, som ble utgitt i fjor, er en dobbelplate med sytten spor. Alle sangene har hun skrevet og produsert helt på egenhånd. Paula eier også sitt eget plateselskap som hun startet i 2005 sammen med sin mann. Hun har vunnet mange rumenske priser for sitt arbeid, og hun har deltatt mange ganger i Romanias nasjonale utvelgelse for Eurovision.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien