MGP Nordic tilbake i 2011.

Som tidligere nevnt her på siderne, så er årets MGP Nordic avlyst, og hvert av de deltakende landene ser ut til at gøre deres overvejelser for fremtidens opsetning av programmet. I Norge løper det nasjonale Melodi Grand Prix Junior stadig av stabelen, som nevnt her for ei uke siden.

 

DR havde egentligt kaldt ind for sange og artister til årets børne event, men valgte i midlertidigt at avlyse arrrangementet, med begrundelsen at man ville revurderer hele prosjektet, og forhåpentligt komme sterkere igjen på et seinere tidspunkt. Dét tidspunkt ser nu ut til at være i 2011, for nu ligger opdaterede regler for konkurransen klar, og de er specifikt gjeldende for neste året.

mgpnordic 

Utover at der er lavet små endringer i reglerne, så avsluttes der fint med: ”Nummer 1 & 2 fra det danske MGP, skal deltake i det Nordiske MGP” – ut fra dét, må vi konstaterer at der atter fra neste år vil forefindes Nordisk MGP, men om både Finland, Norge, Sverige & Danmark alle er at se på scenen, det er stadig uvist.

 

Børne- & Ungeredaktør hos DR, Signe Lindkvist henviser til: at det er en felles nordisk beslutning, om at man vil finne en form, hvor MGP bliver relevant for alle børn, og ikke alene er et enkeltstående tv-show.  Man ønsker at MGP fremover kan tilbyde børnene noget andet, end det som de fleste andre shows & musikprogrammer byder på.

 

Det nye danske format bliver bl.a. med en forhøjelse af maksimum alderen til 16 år, således at alders-spendet går fra at fylde 8 seinest den 1. Januar 2011, og man må ikke fylde 17 i år 2011. Der må som tidligere være 8 personer på scenen, og sangen skal fremføres på dansk – varigheten af sangen, skal ligge på max. 2:45 min. Der må kun deltakes i én konkurranse, DR betinger at man ikke deltaker andet steds, som f.eks. ekstern tv-stasjon.

 

Hele Junior MGP konseptet startede hos DR, første gang var i år 2000, hvor de lancerende ”Børne 1’erens Melodi Grand Prix”. Året etter skiftede man navnet til ”Børne MGP” & i 2002 startede DR forsiktigt op med «MGP Nordic«, hvor Norge, Sverige & Danmark deltok. I 2003 tok det fart, DR havde overbevist EBU om konseptet, og ”Junior Eurovision Song Contest” var en realitet, og sendtes live fra Forum på Frederiksberg.

 

Til  og med 2005 var Norden representert i JESC, men i 2006 gik de igjen ut av konkurransen, for at satse mere på børnene, i stedet for det program man mente ikke levede op til de oprindelige ønsker og behov. Norden gik atter tilbake til MGP Nordic, dog kørte Sverige dobbelt lodder, da svenske TV4 valgte at trede ind i JESC.

mgpnordigannegadegaard 

De bedste danske resultater må stadig ses at være Anne Gadegaard fra 2003, da hun ved JESC stillede med sangen ”Arabiens drøm”, en sang som tok sig til en 5 plass på hjemmebanen – og Nicolai Kielstrup som stillede med sangen «Shake – Shake – Shake«, og dervet tok sig til en 4. plass i Belgien. Ved MGP Nordic har Norge & Danmark vunnet 2 ganger hver, medens at Sverige har taket en enkel sejr hem. 

 

Kilder: Dr.dk & Dr.dk 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien