Dagens bidrag: Norge

norge

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare en uke igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25. mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på EscNorge gjennomgå alle bidragene som konkurrerer i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert i den rekkefølgen de skal opptre.

Da har denne serien nådd de fem landene som er direktekvalifisert til finalen. Land nummer tre i finalen er vertslandet, Norge.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Oslo
Innbyggertall: 4 858 200 norge
TV-stasjon: NRK
Debuterte i: 1960
Bidrag: My Heart Is Yours
Musikk: Fredrik Kempe og Hanne Sørvaag
Tekst: Fredrik Kempe og Hanne Sørvaag
Artist/gruppe: Didrik Solli Tangen

Norge debuterte i 1960 med Nora Brockstedt og bidraget som har blitt en ordentlig klassiker – «Voi voi», som klarte en flott 4. plass. Norge har oppnådd 3 seiere gjennom tidene; i 1985, 1995 og i 2009, noe som er grunnen til at vi avholder ESC i år! Norge er også kjent for sine mange sisteplasser – ti i totalen og vi har fått de berømte «null poeng» tre ganger, nemlig i 1963, 1978 og 1981. Vi var lenge kjent for de dårlige plasseringene, men vi har et godt tiår å se tilbake på, selv med to sisteplasser. Vi har 4 ganger kommet i topp 10 noe som er mye bedre enn mange andre land. Det er enda mer imponerende når vi tenker over hvor mange land som er med nå i forhold til før.

Norge deltar i år med artisten Didrik Solli-Tangen fra Porsgrunn. Didrik begynte ikke å synge før i ungdommen og oppdaget fort, ved hjelp av Anders Vangen, en lidenskap for opera. Låten han synger heter My Heart Is Yours og er skrevet av Fredrik Kempe og Hanne Sørvaag. Fredrik Kempe er en kjent svensk komponist som blant annet står bak Sveriges bidrag i 2008 og 2009. Sveriges dårlige plasseringer i disse to årene har gjort at noen er litt skeptiske ovenfor låten han har skrevet med norske Hanne Sørvaag. Kan den gjøre det noe bedre?

Da kan vi satse på at Hanne Sørvaag er det som skal til for å få en ny topp 10 plassering for Norge. Hun har skreddersydd bidraget for Didrik og det er ingen tvil om at denne kraftfulle pop-balladen passer Didrik som hånd i hanske. Hanne Sørvaag deltok i Eurovision Song Contest i 2008 da hun var med på å skrive Tyskland sitt bidrag «Dissapear». En dårlig fremføring kan være grunnen til den dårlige plasseringen den fikk.

Vi ønsker Didrik masse lykke til den 29. mai på Telenor Arena og håper at hele Norge vil støtte opp gutten fra Porsgrunn som kom fra intet og vant Melodi Grand Prix med My Heart Is Yours.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien