Tyrkia direktekvalifisert i 2011?

Diskusjonene har allerede gått heftig enkelte steder om hva som skjer med antall land i finalen i Eurovision Song Contest 2011, siden Tyskland som er et «big 4»-land vant i år. Det er særlig to scenarier som er blitt diskutert, og det er følgende;

1) De fire store er direktekvalifisert til finalen, ti land kvalifiserer seg fra hver semifinale, og finalen består da av kun 24 land.
2) Andreplassen, altså Tyrkia i dette tilfellet, er også direktekvalifisert, slik at det sammen med de ti som kvalifiserer seg fra semifinalene blir 25 land i finalen.

Reglementet for Eurovision Song Contest, riktignok fra 2005, gir et tydelig svar på spørsmålet. Der står det helt klart at at de fire store er direktekvalifisert sammen med forrige års vinner. Dersom forrige års vinner er en av de fire store går «fribilletten» til neste land på resultatlista.

Forutsatt at det er de samme reglene som fortsatt gjelder, innebærer dette at Tyrkia, takket være maNgas flotte andreplass, ikke trenger å gå gjennom noen semifinale i ESC2011. Jeg har sendt en forespørsel til EBU for å få full klarhet i dette.

Fikk rask tilbakemelding fra EBU; I følge regelverket er det opp til EBU å ta denne avgjørelsen. Den vil offentliggjøres i reglene for Eurovision Song Contest 2011, som vil slippes til høsten, trolig i oktober/november.

maNga_kors

Kilder; eurovision.tv; wikipedia.org

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien