Vil Israel trekke seg?

Styret i den israelske TV-stasjonen IBA kom sammen her om dagen for å diskutere neste års budsjett og planer. På dette møte luftet TV direktøren Mordechai Shklar sin tvil om Israel bør delta i neste års Eurovision Song Contest.

IBA, som har fått mye kritikk de siste årene, har blitt revitalisert etter en svært vellykket produksjon av FIFA World Cup og TV-kanalen er nå ivrig etter å bruke denne suksessen til nye planer for fremtiden. Det var den ledende websiten for media og kommunikasjon i Israel, Ice.co.il, som kunne meddele at under møtet ble det diskutert Israels være eller ikke være i Eurovision Song Contest.  Mordechai Shklar uttalte på møtet at tidligere når IBA ikke hadde noen gode planer for prime time underholdning, var det kanskje en god ide å delta, men han mente at nå som IBA har blitt sterkere og mer organisert var videre deltagelse kanskje ikke nødvendig. Nå skal det sies at Herr Shklar flere ganger tidligere har ønsket at IBA skulle trekke seg fra konkurransen, men har så langt ikke fått viljen sin igjennom.

Israel har ikke klart å hevde seg i toppen de siste årene. I fjor sendte de sågar Israels mest populære artist Harel Skaat, men heller ikke han klarte å nå toppen. Merkelig nok klarte ikke Harel Skaat heller å lokke hele det israelske folk til TV skjermen, og seertallet ble veldig mye lavere en forventet og skuffelsen i IBA var stor da det var klart at Israel endte på en fjortende plass.

Om TV direktør Mordechai Shklar får viljen sin denne gangen gjenstår å se. De fleste husker vel hvilket oppstyr det blir i Knesset (Israels nasjonalforsamling) når IBA trenerer utvelgelse av artister og melodier til Kdam (Israels utvelgelse). Som vi alle vet går jo Eurovision hånd i hånd med politikk i Israel.

Kilde: Ice.co.il, esctoday.com

 


israel

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien