Søknadsproblemer for Liechtenstein

Som escNorge tidligere har rapportert, jobber krefter i Liechtenstein for at landet skal debutere i Eurovision Song Contest til neste år, og landet har nylig  søkt om offisielt EBU-medlemskap. Men nå melder lokalavisen «Vaterland» om tidsfrist-problemer som kan stikke kjepper i hjulene for landets deltakelse i ESC 2011.

Ifølge «Vaterland» skal nemlig ikke EBU diskutere Liechtensteins medlemsskapssøknad før i desember 2010, noe som er etter at fristen for å melde sin deltakelse til ESC 2011 er gått ut. EBU har foreløpig sagt at de ikke kan kommentere denne konkrete saken, siden de ennå ikke har åpnet for offisiell påmeldelse til 2011-konkurransen.

På generelt grunnlag sier imidlertid EBU: «Skulle en kringkaster være ute av stand til å bekrefte sin deltakelse innen fristen er gått ut, er det opp til EBUs eksekutivkomité å avgjøre om et unntak fra reglene skal gjøres eller ikke. En slik avgjørelse vil avhenge av hvor mye senere en bekreftelse vil komme, og om dette vil få store innvirkninger på planleggingen av konkurransen».

Spørsmålet blir da om Liechtensteins forsinkelse vil være såpass kort at EBU tillater et unntak fra reglene og godkjenner landets deltakelse i ESC 2011. Vi i escNorge følger spent med i saken, og rapporterer videre så fort vi vet mer.

liechtenstein

 

Kilde: oikotimes.com

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien