Ti år gamle Torstein vant MGP Junior

Fra et fullsatt Oslo Spektrum var det i kveld klart for den niende finalen i Melodi Grand Prix Junior. Ti artister sto klare til å fremføre sine bidrag, og etter superfinalen ble det klart at vinneren var ti år gamle Torstein. Dessverre er Oslo Spektrum siste stopp for Torstein.

Programlederne var Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Berg, begge kjent fra NRK sin barnekanal Super, og fra tidligere idol sesonger. Kveldens ti bidrag var nøye utvalgt fra over 400 innsendte bidrag. Deltakerne var i aldersgruppen 10 til 16 år. Deltakerne var:

1. Alexandra Rotan – Det vi vil
2. Murphys laW – Abbår
3. Julie – Berømt
4. Sara – Utfordring
5. Emilie – Hvorfor må det være sånn?
6. Arbaz – Dans jente dans
7. Maria – På grunn av deg
8. Basic Warning – Kom til oss
9. Torstein – Svikter aldri igjen
10. Johanna – Følg din drøm

Etter vel fremført av alle ti deltagerne var det klart for superfinalen. Istedenfor de vanlige konvoluttene var det i år en ny vri der kjente personer fra NRK produksjoner, som Stian Barsnes Simonsen, Nadia Hasnaoui, Didrik Solli Tangen, Marte Stokstad og Per Sundnes gikk i par og hentet hver sin superfinalist.

De fire superfinalistene ble: Julie med bidraget «Berømt», Alexandra med bidraget «Det vi vil», Torstein med bidraget «Svikter aldri igjen» og Murphys laW med bidraget «Abbår».

Vinneren ble til slutt kåret, og det var ti år gamle Torstein Snekvik fra Surnadal i Møre og Romsdal som stakk av med seieren. Sangen hans «Svikter aldri igjen» handler om mobbing, og er skrevet av Torstein selv. Han forklarte i pausen at han fikk inspirasjon til sangen etter en stygg mobbeepisode på ungdomsskolen i bygda.

Som pauseunderholdning fikk vi først se deltakernes fellessang, som har blitt en tradisjon i MGP Junior. I år het sangen «Du er suveren».

Etter dette fikk vi en fremføring fra AF 1 kjent fra tv serien med samme navn. Etter at superfinalistene hadde fremført ble det premiere på Didrik Solli Tangen sin nye låt «Best kept secret» som han fremførte sammen med Tine Thing Helseth på trompet.

Og det siste innslaget kom fra tidligere vinnere av MGP Junior, Malin fra 2005, Celine fra 2007, Battery fra 2008 og fjorårets vinner Jørgen.

Som tidligere skrevet blir det i år ikke noe av MGP Nordic, som har vært en tradisjon for de nordiske kringkasterene siden 2007. Den danske kringkasteren DR har nemlig trukket seg fra samarbeidet, og svenske SVT skal delta i den internasjonale Junior Eurovision Song Contest.

Ifølge NRK har de flere ideer på bordet om hvordan de kan utvide MGP Junior konseptet. Et forslag skal være at man kan lage delfinaler i samarbeid med Ungdommens Kulturmønstring. Det er imidlertid håp for at Norge kan gjøre comeback i JESC, for NRK har nemlig ikke stengt døren helt. I et intervju uttaler de at de samarbeider med SVT for å dreie JESC i samme retning som MGP Nordic. En av reglene de to kringkasterene arbeider for å få innført er at man må ha skrevet sin egen sang. Deltakere i JESC kan fremføre sanger skrevet av andre.

I 2007 følte de nordiske tv stasjonene NRK, SVT, DR og YLE at JESC hadde tatt feil retning. De mente at konkurransen hadde gått fra å være på barns premisser til å bli et prestisje program, der man la umenneskelig press på ungene for at de skulle vinne.

Junior Eurovision Song Contest skal i år sendes fra Minsk i Hviterussland, 20 november.

Kilder: NRK
Foto: NRK 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien