Jon Ola Sand etterfølger Svante

I dag ble det endelig kjent hvem som skal etterfølge Svante Stockselius som Executive Supervisor for Eurovision Song Contest. Og arvtageren er ingen ringere enn vår egen Jon Ola Sand! Han starter i jobben 1.januar 2011. Han overtar altså etter svenske Svante Stockselius, som har sittet i stillingen i åtte år.

jonolasand

Etter en langvarig jakt over hele Europa, med mer enn 40 søkere fra over 10 land, falt altså valget på Jon Ola Sand. Hovedgrunnen til at Sand fikk jobben er hans utstrakte erfaring fra store tv-produksjoner. Han har over 15 års erfaring fra produksjonsarbeid i NRK og TV2, i tillegg har han også jobbet for uavhengige produksjonsselskaper. Han er medlem i International Academy of Television Arts & Sciences, som er ansvarlig for utdelingen av de årlige EMMY-prisene.

Sand har produsert eller regissert mange ulike show, som for eksempel Nobels Fredspris Konsert, Amandapris-utdelingen og Melodi Grand Prix. Han har vært norsk Head of Delegation i ESC fra 1998-2005. Det største arrangementet han har vært ansvarlig for er selvfølgelig Eurovision Song Contest 2010 i Oslo.

Jørgen Franck, en av direktørene i EBU, er svært fornøyd med ansettelsen av Sand. «Jeg er sikker på at Jon Ola Sand vil være en verdig arvtager etter Svante Stockselius, og at han vil være den ressursen vi nå trenger for å kunne fortsette å utvikle og forsterke verdiene i verdens største underholdningsprogram på tv,» sier Franck.   

Sand selv sier at han gleder seg til å ta fatt på jobben om bare en drøy måned. «Jeg ser fram til å få jobbe med den erfarne staben i EBU,» uttaler han. Det siste året har ikke bare vært det travleste i hans yrkeskarriere, men også det beste. Han er nå klar for nye og større utfordringer, og mener at på grunn av sitt arbeid med MGP, som delegasjonsleder for den norske delegasjonen i flere år og ikke minst med ESC2010, så stiller han godt forberedt til den nye jobben.  

Kilde og bilde; eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien