Helene Bøksle går for gull

I en nyhetsartikkel i avisen Gudbrandsdølen Dagningen (GD) avsløres flere detaljer rundt sceneshowet til Helene Bøksle, som skal fremføre låten «Vardlokk» skrevet av Cecilie Larsen, Helene Bøksle, Sindre Hotvedt og Knut Avenstroup Haugen. Låten skal fremføres i første delfinale den 15. januar på Ørland.

heleneboksle

I et intervju med GD ble det avslørt at Helene Bøksle (Les mer om henne her) skal ha med seg Marie Forr Klåpbakken fra Vinstra på scenen. Marie Forr Klåpbakken er musiker og skal spille på instrumentet langleik under fremførelsen i MGP. Langleik er et gammelt norsk strengeinstrument (første funn fra 1524) som kanskje er ukjent for mange. Denne videoen (trykk her) kan gi en smakebit av hvordan langeleik høres ut.

langeleik

Som vi kan se av promobildet til Helene Bøksle er teamet hvitt. I artikkelen avsløres det at det er designeren bak prinsesse Mette Marit sin brudekjole som står bak kjolen til Helene. Marie, som skal være på scenen gjennom hele sangen, skal også stille i hvit kjole – som skal gi et gudinneaktig uttrykk. Klåpbakken sier: «Vi skal trollbinde Norge med kvinnekraft», i intervjuet med Gudbransdølen Dagningen.

Om låten sin har Helene Bøksle sagt til NRK at hun synger om kraften og magien som ligger i musikken. Samtidig vil hun fortelle eventyr og gi folk følelsen av valsetrinn i høstnatten, et drama i fire akter, engler i snøen, og å minne mennesker om å gripe øyeblikket. Det høres uten tvil vakkert ut og kan fort skille seg kraftig ut i et startfelt fylt av mye populærmusikk. Helene Bøksle sin «Vardlokk» er nok et urnorskt (ifølge Per Sundnes) bidrag i MGP.

I 2006 vant Christine Guldbrandsen våre hjerter med sangen «Alvedansen». Den endte på 14. plass i den internasjonale finalen i Athen, men fikk mye positivt oppmerksomhet og fremsto som vakkert, naturlig og unikt. Helene sier til GD at hun går for gull i MGP, men er Norge klar for å finne tilbake til sine røtter igjen i 2011? Tiden vil vise – delfinalen går av stabelen den 15. januar i Ørland klokken 19.55.

Her får du et gjensyn med norges bidrag i ESC 2006:

Kilder: GD, Nord-Aurdal Kommune, NRK

heleneboksle

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien