Sverige: Melody Club-trommeslager trekker seg

(OPPDATERT) En knapp måned før årets Melodifestival ruller i gang har en av forhåndsfavorittene blitt rammet av skandale. Trommeslageren i bandet Melody Club, som skal delta i den fjerde delfinalen i Malmö, ble i helgen arrestert for kvinnemishandling. Nå trekker han seg midlertidig fra bandet mens saken etterforskes. 

mf2011logo

Da nyheten om at en av årets Melodifestival-deltakere var blitt arrestert ble kjent, gikk spekulasjonene høyt rundt hvem det kunne dreie seg om. For å unngå ytterligere ryktespredning gikk bandet Melody Club torsdag offentlig ut og bekjentgjorde at det var deres trommeslager, Richard Ankers, det dreide seg om. Ankers tar nå en time-out fra bandet.

ankers– Jeg vil konsentrere meg om å bli frikjent fra anklagene, uttaler Ankers til den svenske avisen Aftonbladet. – Dessuten vil jeg ikke at beskyldningene mot meg skal påvirke Melody Clubs deltakelse i Melodifestivalen.

I følge Aftonbladet var det naboer av Ankers som natt til lørdag tilkalte politiet etter at de ved flere tilfeller hadde overhørt bråk fra huset. Politiet arresterte trommeslageren og brakte ham inn til avhør, men har i ettertid sluppet ham fri mens de etterforsker saken videre. Politiet vil foreløpig ikke uttale seg om de vil reise tiltale mot Ankers eller ikke.

Melody Club jobber nå videre med forberedelsene mot Melodifestivalen, og kommer ikke til å ta inn en ny trommeslager som erstatning for Ankers. – Vi klarer oss som et firemannsband, sier bandets gitarist Erik Stenemo til Aftonbladet.

Stenemo oppfordrer også fansen til å ikke la det som har hendt gå ut over bandet. – Man må ikke blande Melody Clubs musikk sammen med det som nå har skjedd. Dette er en privat situasjon som ikke har noe med vår musikk å gjøre, sier han til Aftonbladet. 

Richard Ankers var trommeslager i Melody Club fra bandet ble dannet på begynnelsen av 2000-tallet, men trakk seg etter hvert ut i 2005. Han ble erstattet av Andy A, som imidlertid mente han ikke kunne stå inne for Melodifestivalen musikalsk, og derfor meldte seg ut av bandet da det annonserte sin MF-deltakelse høsten 2010. Ankers ble dermed hentet inn igjen som trommeslager, men må nå han altså se konkurransen fra sidelinjen mens etterforskningen av ham pågår.

Kilde: Aftonbladet, Expressen, Dagbladet
Foto: Aftonbladet
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien