Intervju med Paradise Oskar

Axel Ehnstrøm er en singer/songwriter som er bosatt i hovedstaten Helsngfors i Finland. I disse dager er han nok bedre kjent som Paradise Oskar, Finlands håp i Eurovision Song Contest 2011. Bli litt bedre kjent med den talentfulle musikeren her.

Takket være nettsamfunnet Myspace og en meget hyggelig og imøtekommende Axel Ehnstrøm fikk man til et lintervju med Finlands Eurovision Song Contest representant.

Les intervjuet i sin helhet her:

Hei Oskar, og gratulerer så mye med seieren på Lørdagen!
Spørsmål 1: Hva var din første reaksjon/tanker etter at seieren var blitt et faktum?

Svar:Hej och tack för ert intresse! «Hur ska jag få dendär pokalen, blombuketten och diplomet att rymmas i mina händer och sedan ännu posera för kamerorna?!»

Spørsmål 2: Hva er tankene din bak låten og hva handler den om?

Svar: Låten handlar om en liten pojke som vill rädda världen eftersom ingen annan tänker göra det. Med låten vill jag få människor att tänka efter lite mera, och bry sig lite mera.

Spørsmål 3: Skrev du den veltenkte gitarballaden «Da Da Dam» med tanke på YLEs nasjonaleutvelgelse for Finland i Eurovision 2011 eller var dette en sang du allerede hadde laget på forhånd før Finland startet sin jakt for bidrag?

Svar:  Jag skrev låten förra sommaren men det var inte tanken att den skulle vara med i Eurovisionen, jag bara såg att man kunde skicka in bidrag och så skickade jag in Da da dam.

Spørsmål 4: Som vi både ser og hører spiller du gitar på «Da Da Dam» noe du mestrer utmerket, noen andre instrumenter du spiller på?

Svar:  Jag ackompanjerar oftast mig själv på gitarr när jag sjunger, men jag spelar också piano och trummor.

Spørsmål 5: Hvilke artister lar du deg influere av og hvem er dine topp 5 artister/band akkurat nå?

Svar: Jag blir inspirerad av andra låtskrivare. Jag tycker mycket om JimmyWebb, Tom Waits, Bruce Springsteen, James Taylor och Olle Adolphson, för att nämna 5 stycken viktiga, men det finns många andra också.

Spørsmål 6: Har du rukket å høre vårt norske bidrag, den sprudlende Stella Mwangi med gladlåta «Haba Haba» som også ble valgt på Lørdag. Hvis ja, hva synes du om selv om den?

Svar: Ja jag har hört det. Den gör mig väldigt glad, och har en känsla av sommar!

Spørsmål 7: Merker du noen forskjell når du nå går på gaten etter at du nå er kjent som «Finlands representant for Eurovision 2011» i forhold til før Euroviisut 2011 begynte? Er det mange som kjenner deg igjen og vil ha autografen din eller bare prate meg deg når du går på gaten i hjembyen din?

Svar: Ja, det är en stor skillnad. Före tävlingen visste ingen vem jag var och nu behandlas jag som en prins, och människor vill intervjua mig hela tiden! Jag har inte märkt att folk skulle känna igen mig på gatan men jag har inte hunnit vara ute på stan så mycket heller!

Spørsmål 8: Har du gjort deg opp noen meninger om hvordan du vil at bidraget ditt skal fremstå på scenen i Dusseldorf i semifinalen tirsdag 10.Februar. Blir det noen endringer, eller får vi høre låta i den samme versjonen som den er idag?

Svar: Jag vill att det ska vara lika simpelt och lugnt som det hittills varit. Jag kommer inte att ändra på musiken eller framträdandet.

Spørsmål 9: Hva er tanken bak artistnavnet Paradise Oskar?

Svar: Det är taget från Astrid Lindgrens «Rasmus på luffen» bok. Paradis Oskar är en luffare som spelar dragspel och lever fritt. Så skulle jag vilja leva!

Spørsmål 10: Hvor gammel var du da du begynte med å synge og spille egneskrevet låtmatriale?

Svar: Jag började ungefär som 13-åring med att spela och sjunga, och efter en tid började jag hitta på egen musik.

Spørsmål 11: Har du noen planer for et album i løpet av den nærmeste framtiden?

Svar: Jag planerar att så fort som möjligt spela in ett album. Helst redan under våren! 

Spørsmål 12: Finland i Eurovision-sammenheng er 50 år rundt disse tider, derfor er det da naturlig og avrunde dette intervjuet med å spørre deg følgende; Hvilken av Finlands ESC-bidrag eller ESC generelt er din personlige favoritt? 

Svar: Jag tycker väldigt mycket om Danmarks bidrag från 1961. Dario Campeotto-Angelique.

Tusen takk for at du tok deg tid til dette intervjuet, Vi i Escnorge ønsker både deg og Finland hell og Lykke i Tyskland!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien