Dagens bidrag: Ungarn

Da har turen kommet til en av de returnerende nasjonene i årets ESC, nemlig Ungarn. Ungarn satser sterkt i år, og er regnet som en av favorittene. De blir representert av Kati Wolf og låten «What About My Dreams?».

ungarn

Ungarn deltar i år for ellevte gang siden debuten i 1993. På grunn av den vanskelige økonomiske situasjonen deltok de ikke i Oslo i fjor, men en talsmann sa at de i år hadde bestemt seg for at de måtte benytte sjansen til å vise seg fram for Europa igjen. Den endelige bekreftelsen kom ikke før 27. desember.

Det var lenge spekulert i om det var akkurat Kati Wolf som skulle representere Ungarn i år og den endelige bekreftelsen på dette kom 

Wolf Kati (etternavn først i Ungarn) ble født i 1974 i den lille byen Szentendre helt nord i Ungarn. Kati er gift og har to barn. Hun ble for alvor kjent i Ungarn gjennom sin deltagelse i ungarske X-faktor 2010, der hun nådde 6. plass. Allerede fra barndommen har Kati vært aktiv i sang og musikk og som liten bidro hun på kjenningsmelodien til tegneserien«Vuk» på ungarsk tv.

Grunnen til at valget falt på Kati Wolf og hennes låt var uten tvil en felles enighet mellom fans av Kati, Eurovision-fans, ungarske musikere og de ansvarlige for å velge låten. På pressekonferansen der valget av Kati Wolf ble offentliggjort, virket det som om alle de involverte sto 100 % bak valget og de har virkelig tro på Kati Wolf og låten «What About My Dreams?» som skal fremføres delvis på ungarsk og delvis på engelsk i Düsseldorf.

Låtskriverne Viktor Rakonczay and Gergő Rácz er ikke ukjent med Eurovision. De deltok selv i 1997 og skrev låten som deltok for Ungarn i 2008. Den ungarske teksten er skrevet av Péter Geszti, mens den engelske teksten har østerrikeren Johnny K. Palmer bidratt med.

Kati sier følgende om sangen sin: «»What about my dreams?» er en sang som bringer tilbake atmosfæren i 80-talls diskomusikk, en sjanger jeg vokste opp meg og var veldig glad i. Det moderne arrangementet til låta gjør at låta allikevel kan være moderne i dag»

Øvelsene til ESC er i full gang for Kati og hun har sluppet videoer på youtube der hun viser deler av prøvene hun har i dansestudio. Da gjelder det bare å vente og se om en av forhåndsfavorittene kan levere på scenen i Mai og ta hjem en god plassering for Ungarn

Ungarn skal delta i  den første semifinalen i Düsseldorf, 10.mai med startnummer 15.

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien