Italia: Endelig tilbake i ESC

italiaEtter tretten års pause var Italia endelig tilbake i Eurovision Song Contest i år. Spekulasjonene om når de skulle returnere har vært store de siste årene og interessegrupper har blitt dannet i Europa for å forsøke å påvirke RAI Uno til å delta igjen.

italia

Årsakene til Italias selvpålagte exil fra ESC er mange, men den største er nok at interessen for konkurransen hos det italienske TV-publikum har vært laber. Italia har jo som de fleste vet sin egen sangkonkurranse i Festival di Sanremo, som holdes i den lille kystbyen Sanremo på den italienske riviera hvert år i februar. Festivalen er for øvrig forløperen til Eurovision Song Contest og i de årene Italia har deltatt i ESC, har de oftest sent vinnerbidraget fra Festival di Sanremo.

Italia er som sagt tilbake og denne gangen som en blant de “Fem Store”, dvs at mot å være et av de fem landene sammen med Frankrike, UK, Tyskland og Spania som betaler mest inn til EBU i året, vil Italia alltid ha en fast plass i ESC og slipper å kvalifisere seg til finalen.

I forbindelse med Italias etterlengtede tilbakekomst har Eurovision.tv gjort et intervju med Nicola Caligiore , som er RAI Unos “Head of Delegation” for Italia i ESC. Intervjuet, som er på engelsk, kan du lese her og kanskje får du svar på mange av de spørsmål du har hatt om Italias pause fraESC de siste tretten årene..

italia

Kilde: eurovision.tv


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien