«Den hemmelige historien om Eurovision»

Det australske filmselskapet “Electronic Pictures” har akkurat produsert en to timers dokumentarfilm om Eurovision Song Contest. Filmen heter “Den hemmelige historien om Eurovision” og vil bli vist i foreløpig ti land i tiden før semifinaler og finalen i Düsseldorf 10., 12. og 14 mai.

2011logo2

 

Dokumentaren har blitt filmet i løpet av det siste året og man lover at den skal være morsom og avslørende og inneholder intervjuer med fans og presse som deltok under finaleukene i Oslo i fjor. Vi vil også få et gjensyn med tidligere deltagere og involverte i konkurransen, bl. a. Ruslana, som vant ESC i 2004. Dokumentaren vil vise hvordan Eurovision Song Contest ble den største musikkonkurransen på denne planeten og hvordan den hjalp til å forme det moderne Europa.

De ti landene som foreløpig har takket ja til å vise dokumentaren er Belgia (VRT), Danmark (DR), Finland (YLE), Tyskland (WDR) Irland (RTÉ), Norge (NRK), Nederland (NTR), Sverige (SVT), UK (More4) og selvfølgelig også i Australia (SBS), hvor filmselskapet er lokalisert. Dokumentaren er laget slik at den kan enten vises i to episoder, “Øst vs. Vest” og “Omfavnelsen av det nye Europa” eller som en to-timers langfilm.

Nedenfor kan du se traileren som promoterer dokumentaren og forhåpentlig er det ikke lenge før vi kan kose oss med dette storslagne programmet på NRK.

Kilde: ESCDaily.com


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien